Fostul senator Florin Orțan este noul director medical interimar al Spitalului Județean Brașov

Doctorul Florin Orțan, fostul senator PSD de Brașov, a fost numit în funcția de director medical interimar al Spitalului Județean după demisia lui Cătălin Mișarcă, cel care a ocupat această funcție până de curând. Orțan va rămâne director medical până când autoritățile vor organiza concursul pentru ocuparea acestui post.

Florin Orțan a și participat deja la prima ședință a Consiliului de Administrație, în calitate de director medical interimar, alături de conducerea Consiliului Județean Brașov. Autoritățile județene, dar și conducerea spitalului își doresc ca unitatea medicală să fie modernizată și să rămână spitalul numărul 1 pentru Brașov, dar și pentru județele învecinate.

Perfecţionarea activităţii şi adoptarea celor mai noi şi mai moderne metode de investigaţie şi tratament, realizate în spaţii modernizate şi dotate cu echipamente şi aparatură de ultimă generaţie trebuie să fie permanent în atenţia conducerii SCJU, spun responsabilii unității medicale.

„Prin alocările bugetare în creştere de la un an la altul, am dovedit că sănătatea în judeţul Braşov este domeniul nostru prioritar. Nu a existat proiect sau iniţiativă venită din partea conducerii vreunui spital din subordinea noastră care să nu primească sprijinul nostru, şi acest lucru este demonstrat cu prisosinţă în cazul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Am găsit permanent soluţii de finanţare pentru a moderniza infrastructura acestuia, fie că am alocat fonduri din bugetul judeţean, fie că am accesat fonduri europene, fie că am apelat la Compania Naţională de Investiţii sau am beneficiat proiectul Ministerului Sănătăţii finanţat prin Banca Mondială. Am reuşit să facem secţia modulară de ATI-COVID pe care nu mulţi o credeau posibilă şi cu atât mai puţin funcţională. În prezent, aceasta îşi dovedeşte pe deplin utilitatea, iar noi recuperăm din fonduri europene banii investiţi”, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Preşedintele CJ a menţionat că fondurile europene reprezintă o oportunitate care nu trebuie ratată, motiv pentru care conducerea Spitalului Judeţean trebuie să analizeze ce tipuri de investiţii, modernizări şi sistematizări mai pot fi realizate în cadrul SCJU Braşov.

„Vor apărea în continuare noi oportunităţi de finanţare nerambursabilă, fie că vorbim despre componentele din cadrul PNRR, fie că ne referim la viitorul exerciţiu financiar 2021-2027 şi ar fi păcat să nu valorificăm toate oportunităţile care ne stau la dispoziţie. Axele de finanţare se deschid, dar nu rămân disponibile pe termen lung, astfel încât trebuie să ne pregătim din timp. Am transmis echipei manageriale să gândească un plan de investiţii şi să pregătească documentele de proiectare pe baza cărora să putem scrie cererile de finanţare. Spitalul Judeţean Braşov este modernizat şi arată foarte bine pe interior, dar exteriorul, curtea şi spaţiile administrative încă lasă de dorit. Cred că aţi avea nevoie în primul rând de o clădire administrativă în care să vă puteţi desfăşura activitatea în condiţii optime. Ar mai fi necesară o sistematizare a parcărilor din incintă şi a curţii spitalului, pentru ca pacienţii şi aparţinătorii să aibă la dispoziţie un spaţiu plăcut, dotat cu bănci şi verdeaţă”, a completat Veştea.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.