FOTO / Incendiu la Spitalul Tractorul, titlul unui exerciţiu inopinant pe care l-a desfăşurat ISU Braşov

Astăzi, Inspectia de prevenire din cadrul ISU Brașov a desfașurat un control inopinat la Spitalul Tractorul Brasov. În cadrul acestui control s-a desfășurat și un exerciţiu inopinant privind testarea capacităţii de intervenţie a serviciilor profesioniste în cooperare cu alte forțe pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un incendiu la unitatea spitalicească.

Scopul exerciţiului este de a antrena structurile de conducere şi răspuns cu responsabilităţi în managementul şi gestionarea consecinţelor manifestării acestui tip de risc.

Conform scenariului exercitiului, în dispeceratul integrat ISU –SAJ Brasov s-a primit un apel prin care suntem înștiințați despre producerea unui incendiu la etajul 2 al Spitalului, într-un salon în care se aflau 28 de persoane.

În urma apelului pentru gestionarea acestei sitauții au fost alocate urmatoarele forțe și mijloace din cadrul ISU Brasov: 4 autospeciale de stingere, 4 echipaje SMURD, 2 autoscari și un echipaj pentru descarcerare.

Totodată, s-au deplasat la fața locului şi ambulante SAJ, echipaje de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmerie şi Inspectoratul Județean de Poliție.

S-a urmărit în principal recția angajaților spitalului si modul de organizare al primei interventii până la sosirea echipajelor profesioniste cât și reacția de raspuns și colaborarea tuturor institutiilor care au rol în gestionarea unei astfel de situatii de urgență.

ISU Brasov organizează și desfășoară periodic astfel de exercitii pentru a ne obișnui cu particularitatile fiecarei interventii și pentru a îmbunătăti colaborarea cu toate structurile responsabile în gestionarea diferitelor tipuri de riscuri.

Dorim să mulțumim cetățenilor și autorităților publice implicate pentru reactia promptă și modul profesionist de intervenție.

Totodată, ne cerem scuze pentru disconfortul creat dar vă asigurăm că astfel de exercitii inopinate sunt benefice atât pentru cetățeni cât și pentru autorități și de desfășoară periodic pentru a ne obișnui cu particularitatile fiecarei interventii și pentru a îmbunătăti colaborarea cu toate structurile responsabile în gestionarea diferitelor tipuri de riscuri.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.