FOTO / ISU Braşov a primit trei noi autospeciale de intervenţie

ISU Braşov are trei noi autospeciale în dotare. Una este destinată transportului personalului medical și a victimelor multiple, una pentru transportul echipei pirotehnice a salvatorilor militari, iar cealaltă pentru salvarea de la înălțimi. Autospecialele au venit de la Guvernul României, prin intermediul IGSU, care a beneficiat de o finanțare cu fonduri europene asigurate prin care s-au achiziționat 19 autospeciale și 18 platforme la nivelul IGSU. Valorea totală a autospecialelor achiziționate: 6,475,136.65 lei

Autospeciala pentru transport personal şi victime multiple

Autospeciala pentru transport personal si victime multiple (ATPVM) are o capacitate de transport de 11 persoane, plus șoferul. Pe lângă rol de ambulanță, mai poate fi folosită pentru : transport medical de persoane supraponderale, transport de persoane de la și la locul intervenției, evacuare și relocare persoane din zonele de risc și alte misiuni similare.

În acest moment, această autospecială este cea mai complexă ambulanță de care se poate folosi inspectoratul, putând fi folosită pentru asigurarea de asistență medicală, simultan, în cazul a două persoane cu urgență medicală de cod roșu, patru persoane cu urgență de cod galben, sau 6 persoane cu afecțiuni de cod verde.

În același timp, ca și personal medical, autospeciala poate fi încadrată cu : 2 persoane în cazul misiunilor de rutină, acestea putând fi completate de un medic și un paramedic, în funcție de complexitatea misiunilor.

Multumită unui sistem inovativ de fixare în podea, autospeciala mai poate transporta, în locul celor 4 pacienţi pe brancarde, fie 2 pacienţi pe tărgi, fie 4 pacienţi în fotolii rulante, fie 1 pacient în pat de spital. În cazul unui pacient supraponderal, încărcarea patului poate fi facilitata prin instalarea unui troliu în interiorul suprastructurii.

Valoare unui astfel de mijloc tehnic este de 958.219,30 lei.

Autoplatforma pentru salvarea de la înălțimea de 45 de metri, completează parcul auto al inspectoratului. Valoare unui astfel de mijloc tehnic este de 4.167.732,24 lei (865.000 Euro/bucată). Brațul mobil permite și salvarea persoanelor rămase captive pe ape și alte medii aflate sub nivelul solului, până la adâncimea de – 8,2 m. Totodată, camera din dotarea autospecialei permite monitorizarea intervenției de la fața locului, din dispecerat.

Autospeciala are 500 CP și beneficiază de o suprastructură oferită de Rosenbauer Grup cu diferite echipamente de intervenție. Printre dotările şi avantajele acesteia se numără: un tun de apă cu o capacitate de refulare de 3800 litri/minut; facilitarea accesului la intervenții de salvare sub cota solului, până la aproximativ -8,2 m; autoplatforma de salvare este dotată cu dublă comandă; înălțimea de salvare este de 45 m, având o capacitate de 500 kg și fără limite de rotire.

Autospeciala pirotehnică este destinată intervenţiilor în situaţii de urgenţă generate de: asanarea teritoriului de muniţiile rămase neexplodate din conflictele armate; distrugerea cu ajutorul explozivului a podurilor de gheaţă şi/sau zăpoarelor de gheaţă; pentru distrugerea stâncilor sau a altor elemente ce pot bloca căile de comunicaţii sau reţelele de utilităţi publice.

Valoare unui astfel de mijloc tehnic este de 1.349.185,11 lei.

Caracteristicile principale ale acestei autospecialei pirotehnice sunt: deplasarea rapidă, deplasarea pe terenuri accidentate, transportul personalului propriu, transportul echipamentelor şi accesoriilor specifice, transportul elementelor de muniţii dezactivate precum şi a mijloacelor de iniţiere şi explozivului necesar, precum şi executarea lucrărilor de distrugere a muniţiilor neexplodate, a podurilor/zăpoarelor de gheaţă, a stîncilor sau a altor obiecte ce pot genera situaţii de urgenţă.

Autospeciala pirotehnică are un compartiment special pentru transport muniţii neexplodate (dispus în partea din spate a şasiului) şi două compartimente laterale pentru transport mijloace şi accesorii de distrugere muniţii şi pentru executarea lucrărilor de distrugeri cu ajutorul explozivilor în diferite medii.

Noua autospecială pirotehnică este prevăzută cu următoarele echipamente: detectoare de metale, costum de protecţie pirotehnic pentru personalul specializat, căşti şi veste de protecţie balistică, echipamente şi accesorii utilizate pentru manipularea, transportul şi asanarea muniţiilor neexplodate, barcă pneumartică pentru trei persoane, lanterne, rucsacuri pentru transportul explozivilor.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.