FOTO Pagina oficială a Jocurilor Olimpice, postarea serii după ce David Popovici a devenit dublu campion mondial

​David Popovici a uimit întreaga lume a natației și a devenit dublu campion mondial (100 și 200 m liber) la doar 17 ani. După performanțele reușite de român, contul de Twitter al mişcării olimpice a postat un mesaj prin care a sugerat că sacrificiile acestuia au fost răsplătite la Budapesta.

David Popovici, campion mondialFoto: Petr David Josek / AP – The Associated Press / Profimedia

The Olympic Games a postat două imagini cu mesajele: „Să trebuiască să te trezeşti în fiecare zi la 4:30 dimineaţa pentru antrenament” şi „Să devii dublu campion mondial la vârsta de 17 ani”, cu menţiunea: „Se pare că a meritat totul, David Popovici!”.

Cursa în urma căreia David Popovici a devenit campion mondial în proba regină de 100 m liber:

*sursă video: TVR

David a câștigat cu timpul de 47.58 (în semifinale a avut 47.13). Podiumul a fost completat de francezul Maxime Grousset (47.64) și de canadianul Liendo Edward (47.71).

În vârstă de 17 ani, Popovici este noua senzație a înotului mondial, el câștigând aurul mondial și în proba de 200 m liber de la Campionatul Mondial de la Budapesta.

S-ar putea să te intereseze și:

INTERVIU David Popovici și lecțiile pe care le putem învăța de la un campion mondial- „Speranța este convingerea că poți orice îți propui în viață”

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.