FOTO Pagina oficială a Jocurilor Olimpice, postarea serii după ce David Popovici a devenit dublu campion mondial

​David Popovici a uimit întreaga lume a natației și a devenit dublu campion mondial (100 și 200 m liber) la doar 17 ani. După performanțele reușite de român, contul de Twitter al mişcării olimpice a postat un mesaj prin care a sugerat că sacrificiile acestuia au fost răsplătite la Budapesta.

David Popovici, campion mondialFoto: Petr David Josek / AP – The Associated Press / Profimedia

The Olympic Games a postat două imagini cu mesajele: „Să trebuiască să te trezeşti în fiecare zi la 4:30 dimineaţa pentru antrenament” şi „Să devii dublu campion mondial la vârsta de 17 ani”, cu menţiunea: „Se pare că a meritat totul, David Popovici!”.

Cursa în urma căreia David Popovici a devenit campion mondial în proba regină de 100 m liber:

*sursă video: TVR

David a câștigat cu timpul de 47.58 (în semifinale a avut 47.13). Podiumul a fost completat de francezul Maxime Grousset (47.64) și de canadianul Liendo Edward (47.71).

În vârstă de 17 ani, Popovici este noua senzație a înotului mondial, el câștigând aurul mondial și în proba de 200 m liber de la Campionatul Mondial de la Budapesta.

S-ar putea să te intereseze și:

INTERVIU David Popovici și lecțiile pe care le putem învăța de la un campion mondial- „Speranța este convingerea că poți orice îți propui în viață”

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.