FOTO / Peste 20 de turişti uzi până la piele şi la un pas de hipotermie în munţii Bucegi

21 de turişti, care s-au aventurat pe un traseu impracticabil în condiţii de iarnă, acoperit cu zăpadă şi la această oră, au fost la un pas de moarte în Bucegi. Neechipaţi de munte şi în pragul hipotermiei, tinerii au avut nevoie de ajutorul salvamontiştilor.

Apelul disperat al turiştilor a fost făcut la Dispeceratul Naţional Pentru Situaţii de Urgenţă 112.

Un grup format din 21 de oameni a urcat pe Valea Caraimanului – traseu inpracticabil în condiţii de iarnă – şi cu mare noroc au ajuns la Babele. Oamenii se aflau într-o stare de epuizare fizică, transmite adevarul.ro.

„Aici turiştii şi-au dat seama că nu au cum să mai coboare singuri şi au cerut ajutor. Trei tineri uzi până la piele au fost la un pas de hipotermie. Un alt copil supraponderal a avut nevoie de îngrijiri şi de ajutorul salvamontiştilor pentru a continua drumul. O echipa de la Salvamont Buşteni a ajuns la grup foarte repede, au acordat îngrijiri medicale persoanelor care aveau nevoie, au analizat situaţia şi am hotărât de comun acord că aceştia să coboare către Peştera”, a precizat Ştefan Deaconescu, şeful Salvamont Dâmboviţa.

Salvamontiştii din Dâmboviţa s-au întâlnit pe traseu cu colegii din Buşteni, în zona Săritoare, de unde au fost preluaţi şi duşi la baza Peştera unde îi aştepta un microbuz.

„Pe această cale dorim să tragem un semnal de alarmă pentru turiştii care vor să vină în Munţii Bucegi şi nu numai, de faptul că zăpadă este prezentă pe traseele montane şi este nevoie de echipament adecvat sezonului de iarnă. Serviciul Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa este prietenul  de nădejde când este vorba de siguranţa voastră în munţi”, a mai spus Ştefan Deaconescu.

Sursa foto: Salvamont Buşteni

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.