FOTO / Un Boeing militar, care valorează aproape 300 milioane de dolari, și-a făcut apariția în zona Brașovului

De la începutul războiului dintre Rusia și Ucraina activitatea aeriană a forțelor NATO s-a intensificat pe teritoriul României. Tot mai multe aparate de zbor militare au fost surprinse de radare, iar majoritatea au ajuns să survoleze deasupra Brașovului.

Astăzi, un Boeing E-3A Sentry și-a făcut apariția pe aplicația Flightradar24 în zona județului Brașov, iar apoi a zburat vreme de câteva ore deasupra orașelor Focșani, Onești și până la Piatra Neamț.

Boeing E-3A Sentry

Acest aparat de zbor costă peste 270 de milioane de dolari. Este o aeronavă de detectare și comandă care asigură supraveghere, control și comunicații în toate condițiile meteorologice. Avionul este folosit de Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii, NATO, Forțele Aeriene Regale ale Marii Britanii, Forțele Aeriene Franceze și Forțele Aeriene Regale ale Arabiei Saudite.

Boeing E-3A Sentry are o autonomie de 6.400 de kilometri, fără realimentare. Practic poate zbura fără întrerupere timp de opt ore. Cele mai recente versiuni cumpărate de Franța, Marea Britanie și Arabia Saudită pot ajunge la 11 ore de zbor, adică o autonomie de peste 8.000 de kilometri. Acest tip de aeronavă poate fi realimentată și în zbor.

Cu ajutorul acestui avion poate fi monitorizată de la distanță o zonă alocată unui câmp de luptă. Din aer sunt oferite informații comandanților de operațiuni pentru a avea avantaje în luptă. Aparatul de zbor identifică și urmărește mișcarea forțelor aeriene inamice și poate direcționa luptători-interceptori către aceste ținte.

De asemenea, în ultimele săptămâni tot multe aparate de zbor ale forțelor NATO sunt realimentate deasupra României. În imaginile de mai jos puteți vedea cum un avion de tip F-16 este realimentat în aer deasupra munților Carpați de către o aeronavă cisternă.

video

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.