FOTO / Un urs care își făcea veacul pe străzile din Râșnov a fost capturat seara trecută

Încă un urs care cobora în zonele locuite de oameni a fost capturat și relocat în sălbăticie. De această dată este vorba despre un exemplar care își făcea veacul pe străzile din Râșnov. În ultimele săptămâni, animalul sălbatic a fost văzut frecvent prin oraș, iar localnicii au alertat de fiecare dată autoritățile.

Echipa de intervenție desemnată la nivel local s-a reunit, iar responsabilii au decis că trebuie să captureze și să relocheze sălbăticiunea înapoi în pădure. În urmă cu câteva zile a fost montată o cușcă în zona frecventată de urs, iar seara trecută animalul a căzut în capcana întinsă de autorități.

După ce a rămas blocat în cușcă, ursul a fost tranchilizat, iar un medic veterinar i-a făcut un consult pentru a vedea dacă are vreo problemă de sănătate.

„De data aceasta în cușca special amplasată în apropierea Cetății Medievale a fost capturată o ursoaică. Aceasta a fost atent analizată de un medic veterinar, după care a fost relocată în zona Proviță, pe același fond forestier al Ocolului Silvic Râșnov. Este al doilea urs capturat și mutat în siguranță, departe de oraș. Săptămâna trecută un mascul de aproximativ 3 ani a fost prins și mutat tot în zona Proviță”, au declarat reprezentanții Primăriei Râșnov.

sursa foto: facebook.com / Orașul Râșnov

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.