Franța: Guvernul vrea să expulzeze ”orice străin” care a comis ”acțiuni grave”

Guvernul francez doreşte să facă posibilă expulzarea ”oricărui străin” care a ”comis acţiuni grave”, ridicând în special condiţia vârstei de sosire în Franţa, a anunţat ministrul de interne Gerald Darmanin într-un interviu acordat sâmbătă ediţiei online a cotidianului Le Monde.

Palatul Elysee FrantaFoto: Xose Bouzas / AFP / Profimedia

„În prezent, un străin care a comis acţiuni grave nu este expulzabil dacă el îndeplineşte anumite condiţii, cum ar fi sosirea pe teritoriul francez înainte de 13 ani”, a declarat ministrul, citat de AFP.

„Vrem să se permită expulzarea oricărui străin recunoscut vinovat de un act grav de către justiţie, oricare ar fi condiţia de prezenţă pe teritoriul nostru naţional”, a adăugat el.

Această nouă dispoziţie va fi integrată în viitoare lege de orientarea şi programare a Ministerului de Interne (Lopmi), care va fi ‘prezentata la începutul anului şcolar’, a spus ministrul.

„Suntem gata să discutăm, să amendăm şi să găsim compromisuri cu Republicanii (LR, partidul conservator), cu centriştii şi chiar cu o parte a stângii” pentru a face să fie adoptată această lege, a subliniat el. (Agerpres)

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.