Gabriela Talabă Lee, în finala turneului ITF de la Bonita Springs

Gabriela Lee (fostă Talabă) s-a calificat în finala turneului ITF de la Bonita Springs (Florida), după ce Katie Volynets a abandonat în penultimul act al competiției.

Gabriela TalabaFoto: Dylan Buell / Getty images / Profimedia

Aflată pe locul 234 în clasamentul WTA, Gabriela Lee (venită din calificări) a fost declarată învingătoare după două ore şi 14 minute de joc., în momentul în care conducea cu 2-6, 7-6(5), 1-0.

După un prim set cedat clar, cu 2-6, românca a fost condusă în actul secund cu 3-1, dar a reuşit o serie remarcabilă de patru gameuri şi a preluat conducerea cu 5-3. Lee a ratat două mingi de set la 5-3 şi a fost egalată, iar apoi s-a ajuns în tiebreak, unde s-a impus cu 7-5. Meciul s-a încheiat după ce Gabriela a făcut break în chiar primul game din setul decisiv.

Volynets (121 WTA, a treia favorită) trecuse în sferturi de o altă româncă, Alexandra Ignatik (fostă Cadanţu, 161 WTA și favorită 8), scor 6-1, 7-6(3).

În finală, Lee o va înfrunta pe poloneza Katarzyna Kawa (158 WTA, favorită 7), care a eliminat-o pe chinezoaica Xiyu Wang (a patra favorită), scor 6-4, 7-6(2). Aceasta va fi prima lor confruntare, potrivit Agerpres.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.