Germania: Cancelarul Scholz se declară neimpresionat de avertismentele preşedintelui Putin

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat luni că nu este impresionat de avertismentele preşedintelui rus Vladimir Putin privind continuarea livrărilor de arme occidentale către Ucraina, transmite Agerpres citând dpa.

Cancelarul german Olaf ScholzFoto: Michael Kappeler / AFP / Profimedia

Nu trebuie să ne lăsăm înspăimântaţi „şi, de aceea, vom continua cu ceea ce am început”, a declarat cancelarul Scholz într-un interviu acordat programului de ştiri „Tagesthemen” al postului public ARD.

Pe lângă livrările suplimentare de arme către Ucraina, este prevăzută şi o mai bună dotare a Bundeswehr-ului cu un program planificat de 100 de miliarde de euro.

Germania „va sprijini Ucraina atât timp cât va fi necesar”, a subliniat Olaf Scholz.

Preşedintele Putin a avertizat împotriva livrării de arme grele Ucrainei într-o conversaţie telefonică cu şeful guvernului german Olaf Scholz şi cu preşedintele francez Emmanuel Macron la sfârşitul săptămânii trecute. Acest lucru ar risca să destabilizeze şi mai mult situaţia şi să agraveze criza umanitară, a spus Putin.

Până acum, guvernul german a fost de acord să furnizeze două tipuri de arme grele: 50 de vehicule blindate antiaeriene Gepard şi şapte obuziere blindate Panzerhaubitze 2000. Acestea din urmă sunt piese de artilerie grea. Cu toate acestea, Ucraina solicită tancuri de luptă şi vehicule de luptă pentru infanterie, lansatoare de rachete multiple sau rachete antinavă.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.