Giovanni Aleotti a câştigat Turul ciclist al Sibiului pentru al doilea an consecutiv

Giovanni Aleotti, ciclistul italian al echipei BORA – hansgrohe, a câştigat pentru al doilea an consecutv Turul Sibiului, după ce s-a impus în etapa a doua şi în contratimpul de marţi.

Giovanni AleottiFoto: Facebook – Turul Ciclist Al Sibiului

Aleotti este singurul ciclist care a câştigat de două ori Turul Sibiului în cele 11 ediţii, scrie Agerpres.

„Sunt foarte bucuros să câştig din nou Turul Sibiului, după o primă parte a sezonului care nu a fost deloc uşoară. A fost o cursă bună pentru echipă, pe care am câştigat-o de trei ori la rând. Suntem foarte bucuroşi pentru victoria din Turul Sibiului. Îmi place mult această cursă, oraşul, căţărările”, a declarat Aleotti după victoria finală.

BORA – hansgrohe a câştigat şi ediţia din 2020, prin austriacul Gregor Muehlberger.

Cursa s-a încheiat cu semi-etapa 3B, Sibiu – Poiana Sibiului – Sibiu (98,4 km), în care victoria a revenit italianului Stefano Gandin (Team Corratec), înregistrat cu timpul de 2 h 13 min 28 sec. Gandin l-a învins la sprint pe cehul Michael Kukrle (Elkov-Kasper), al treilea fiind germanul Lukas Meiler (Team Vorarlberg), la 3 secunde. Pe patru a fost un alt german, Timon Loderer (Hrinkow Advarics), iar pe cinci a sosit Cristian Răileanu, component al naţionalei României, tot la 3 secunde de Gandin.

În clasamentul general, Aleotti a fost urmat de doi belgieni, Harm Vanhoucke (Lotto Soudal), la 25 de secunde, şi Cian Uijtdebroeks (BORA – hansgrohe), la 30 de secunde, etc.

Emil Dima (Giotti Victoria Savini Due) este cel mai bine clasat român, pe locul 19, câştigătorul tricoului roşu încheind la + 03 min 56 sec de învingător.

În ierarhia pe puncte, primul a fost Aleotti, Lukas Meiler s-a impus în clasamentul căţărătorilor, precum şi în cel al sprinterilor. Cian Uijtdebroeks a fost cel mai bun tânăr ciclist (Under-23), în timp ce la echipe pe primul loc s-a clasat Israel-Premier Tech.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.