În Franța a fost cea mai rece noapte de aprilie din 1947 până în prezent

În Franța temperaturile au fost atât de scăzute, încât înghețul a afectat 90% din suprafața țării și cele mai mici valori au fost de sub -9 grade. A fost cea mai rece noapte de aprilie din ultimii 75 de ani și marea problemă este că agricultura va avea de suferit.

Inghet aproape peste tot in Franta in 4 aprilie 2022Foto: Meteociel

AFP scrie că aproape peste tot au fost minime negative, cu excepția litoralului sudic (la Mediterană), a regiunii La Manche și zonei „intra-muros” din Paris.

Printre recordurile doborâte se numără: -9,3 C la Mourmelon (în nord est), -5,6 C la Chateauroux (centru) și -3,2 C la Vannes (vest).

Recordul de la Chateauroux data din 1929. Cea mai caldă noapte de 4 aprilie în acest oraș a fost în 1901, cu minima de +12 C.

Nu vor mai fi în această primăvară nopți atât de reci în Franța, însă culturile agricole vor avea, cu siguranță, de suferit.

Au fost – 7 grade la Romorantin-Lanthenay (86 m alt) și la aeroportul Nevers-Fourchambault (184 m alt), dovadă că frigul a atins și localități de câmpie, nu doar pe cele montane.

Dintre orașele mai mari, au fost -6 C la Saint Etienne, -5 la Strasbourg și Reims și -4 la Orleans. La Marsilia minima a fost de +1 C, iar la Ajaccio, capitala Corsicii, au fost +2 C.

Cel mai cald a fost la Capo Pertusato, în sudul Corsicii, minimă de +8 C.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.