Începe licitația pentru proiectare și execuție a autostrăzii Făgăraş – Sibiu

Documentațiile de atribuire pentru execuția lucrărilor la toate cele patru tronsoane ale Autostrăzii Sibiu – Făgăraș (68 km) au fost finalizate și se transmit vineri spre validare la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), a anunțat secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu.

„Începe licitația pentru execuția lucrărilor la încă o autostradă”, scrie oficialul din Transporturi pe pagina proprie de Facebook.

Traseul Autostrăzii Sibiu – Făgăraș pornește din dreptul localității Boița și se termină în apropierea Municipiului Făgăraș, transmite economica.net.

Traseul trece adiacent de localitățile Turnu Roșu, Sebeșu de Jos, Racovița, Mârșa – Avrig, Porumbacu de Jos – Porumbacu de Sus, Sărata, Scoreiu, Carta, Arpașu de Jos, localități ce aparțin județului Sibiu și de localitățile Ucea de Jos – Ucea de Sus, Viștea de Jos – Viștea de Sus, Drăguș, Sâmbăta de Jos, Voila – Voivodeni, Dridif – Luța, Hurez, Municipiul Făgăraș și Ileni, din județul Brașov.

Lungimea autostrăzii este de 68 km și este împărțită în 4 tronsoane:

  • Tronsonul 1 Boița (A1) – Avrig Marsa (DJ105G) – 14,2 km
  • Tronsonul 2 Avrig Marsa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1) – 19,9 km
  • Tronsonul 3 Arpașu de Jos (DN1)  – Sâmbăta de Sus (DJ105B) – 17,6 km
  • Tronsonul 4 Sâmbăta de Sus (DJ105B) – Municipiul Făgăraș/Drum de legătură cu DN1 – 1,2 km

Valoarea totală a investiției este estimată la 7,5 miliarde de lei cu TVA. Contractele pentru cele patru tronsoane includ 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.