Începe licitația pentru proiectare și execuție a autostrăzii Făgăraş – Sibiu

Documentațiile de atribuire pentru execuția lucrărilor la toate cele patru tronsoane ale Autostrăzii Sibiu – Făgăraș (68 km) au fost finalizate și se transmit vineri spre validare la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), a anunțat secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu.

„Începe licitația pentru execuția lucrărilor la încă o autostradă”, scrie oficialul din Transporturi pe pagina proprie de Facebook.

Traseul Autostrăzii Sibiu – Făgăraș pornește din dreptul localității Boița și se termină în apropierea Municipiului Făgăraș, transmite economica.net.

Traseul trece adiacent de localitățile Turnu Roșu, Sebeșu de Jos, Racovița, Mârșa – Avrig, Porumbacu de Jos – Porumbacu de Sus, Sărata, Scoreiu, Carta, Arpașu de Jos, localități ce aparțin județului Sibiu și de localitățile Ucea de Jos – Ucea de Sus, Viștea de Jos – Viștea de Sus, Drăguș, Sâmbăta de Jos, Voila – Voivodeni, Dridif – Luța, Hurez, Municipiul Făgăraș și Ileni, din județul Brașov.

Lungimea autostrăzii este de 68 km și este împărțită în 4 tronsoane:

  • Tronsonul 1 Boița (A1) – Avrig Marsa (DJ105G) – 14,2 km
  • Tronsonul 2 Avrig Marsa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1) – 19,9 km
  • Tronsonul 3 Arpașu de Jos (DN1)  – Sâmbăta de Sus (DJ105B) – 17,6 km
  • Tronsonul 4 Sâmbăta de Sus (DJ105B) – Municipiul Făgăraș/Drum de legătură cu DN1 – 1,2 km

Valoarea totală a investiției este estimată la 7,5 miliarde de lei cu TVA. Contractele pentru cele patru tronsoane includ 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.