4 sfaturi pentru a învăța germană cu Centrul Gutenberg

învăța germana

Te-ai gândit la ideea de a învăța germană ca fiind o oportunitate pentru viitorul tău? Germana este cea mai vorbită limbă în Europa și una dintre limbile oficiale în 5 țări: Germania, Elveția, Austria, Luxemburg și Liechtenstein. Dat fiind că Germania este foarte dezvoltată din punct de vedere economic, tot mai multe firme germane își deschid sedii în toate colțurile lumii, inclusiv în România. Astfel, învățarea limbii germane devine, ca și engleza, o cerință aproape obligatorie. 

În ziua de azi, tehnologia ne permite să învățăm limba germană online, direct din confortul propriei case. De ce învățarea limbii germane în mediul online ar trebui să fie o opțiune pentru tine? În acest articol ți-am pregătit o serie de avantaje ale învățării în mediul virtual și sfaturi pentru a învăța germană online mai ușor.

Există o serie întreagă de avantaje pentru a învăța germană în mediul online, printre care:

1.Costuri mult mai scăzute

Pe lângă faptul că un curs online este mai ieftin decât un curs fizic, dispar și costurile de deplasare, precum și timpul pierdut în trafic.

2.Învață germana online în ritmul propriu

Ai control deplin asupra progresului tău, deoarece înveți în ritmul propriu. Având acces nelimitat la materiale, le poți revizui de oricâte ori este nevoie. 

3.Confort în procesul de învățare

Ai acces la toate materialele și sesiunile de curs din confortul casei tale, fără să fie nevoie de deplasare, pregătiri, etc. Tu alegi unde are loc cursul și cum participi la el, având astfel control asupra procesului tău de a învăța germană.

4.Evaluare online și rezultate pe loc

Tehnologia ne permite nu doar evaluarea cunoștințelor online, dar și corectarea oricărui exercițiu mult mai rapid și oferirea rezultatelor pe loc. În orice curs online poți afla exact care e stadiul procesului de învățare și te poți evalua oricând consideri că e nevoie de un feedback în timp real.

Chiar dacă aduce multe beneficii, învățarea online aduce și multe provocări. La început este foarte posibil să nu știi în ce direcție să o iei, ce informații sunt bune sau nu pentru tine și care este primul pas pe care trebuie să-l faci. Pentru a te familiariza cu limba germană, noi îți recomandăm să începi să o înveți printr-o aplicație online sau cu ajutorul lecțiilor gratuite de pe YouTube.

Dacă te demotivezi ușor, fă-ți un program de studiu. Cel mai simplu este să îți aloci unități mai scurte de timp la început, de exemplu 10 minute pe zi pentru a învăța germană. După prima săptămână, poți crește timpul investit la 20 de minute. Sau îți poți alege 2 zile pe săptămână în care aloci 2 ore pentru învățarea germanei. Cu cât reușești să îți creezi o rutină mai rapid, cu atât îți va fi mai ușor să te menții motivat.

Dacă nu poți învăța singur, poți alege un curs online live, unde poți interacționa cu alți oameni care își doresc același lucru ca tine: să învețe limba germană. În același timp, există un profesor care îți poate răspunde la întrebări, corecta temele, explica noțiunile neclare, etc.

Dacă ești adult, îți recomandăm cursurile de germană online ale Centrului Gutenberg.

Aici sunt organizate atât cursuri clasice, care se axează pe învățarea limbii germane după cerințele încadrării în standardele lingvistice europene, cât și cursuri conversaționale, unde participanții au posibilitatea de a exersa cunoștințele dobândite cu un vorbitor nativ de limba germană.

Pentru copiii cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani, recomandăm programele educaționale Didacto în limba germană. Aici se oferă contextul ideal pentru exersarea limbii germane într-un mediu non-formal, online și offline. Activitățile online sunt cursurile de limba germană și atelierele conversaționale de limba germană, iar cele offline sunt taberele de germană.

Dacă vrei să te convingi de calitatea serviciilor noastre și avantajele educației online, poți participa la un curs introductiv de germană 100% gratuit. Te așteptăm cu drag la programele Gutenberg și Didacto pentru a învăța germană online! 

Brașov Buzz

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.