Iranul asigură Ucraina că nu va vinde drone Rusiei

Ministrul iranian de externe a asigurat vineri Ucraina că ţara sa nu intenţionează să vândă drone Rusiei, după ce consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat luni că Iranul va livra către Rusia „sute de drone”, relatează agenţia DPA, citată de Agerpres.

Drone si armataFoto: DVIDS

„Afirmaţiile americane în această privinţă sunt nefondate şi mai mult un act de propagandă făcut înaintea vizitei preşedintelui (Joe) Biden” în Israel, i-a transmis ministrul de externe iranian Hossein Amir-Abdollahian omologului său ucrainean Dmitro Kuleba.

Iranul a fost mereu angajat faţă de o soluţie diplomatică în conflictul ucrainean, a mai subliniat şeful diplomaţiei de la Teheran.

Principalul consilier politic şi diplomatic al preşedintelui american Joe Biden, Jake Sullivan, declarase luni că Statele Unit au informaţii conform cărora Iranul pregăteşte livrarea către Rusia a sute de drone, inclusiv drone de luptă, el menţionând că drone iraniene au fost deja folosite în Yemen de rebelii houthi sprijiniţi de Teheran.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.