Israelul şi SUA, hotărâte să împiedice Iranul să obţină arme nucleare

SUA şi Israelul sunt hotărâte să împiedice Iranul să obţină arme nucleare, în pofida diferendului lor asupra revenirii la un acord-cadru pentru programul nuclear civil iranian, a declarat duminică secretarul de stat american Antony Blinken, informează AFP, preluată de Agerpres.

Anthony BlinkenFoto: Profimedia Images

„Atunci când este vorba de cele mai importante lucruri, noi avem aceeaşi poziţie: suntem angajaţi, hotărâţi să facem în aşa fel încât Iranul să nu obţină niciodată arme nucleare”, a declarat Blinken în timpul unei conferinţe de presă susţinută la Ierusalim alături de omologul său israelian Yair Lapid.

„SUA cred că revenirea la o punere în aplicare completă a acordului asupra programului nuclear iranian din 2015 este cel mai bun mijloc de a repune programul nuclear iranian în cutia în care se afla înainte ca el să scape de acolo atunci când SUA s-au retras din el în 2018” în timpul administraţiei Trump, a adăugat Blinken.

Israelul nu vede cu ochi buni un posibil acord asupra programului nuclear al Iranului, principalul său duşman.

„Avem un dezacord asupra programului nuclear şi a consecinţelor sale, însă suntem favorabili unui dialog deschis şi sincer”, a comentat Lapid. „Israelul şi SUA vor conlucra în acest sens, pentru a împiedica Iranul să obţină arme nucleare. Însă în acelaşi timp Israelul va face tot ce trebuie să facă pentru a opri programul nuclear iranian”, a adăugat el.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.