Joe Biden: Cei mai virulenți republicani au o ideologie „semifascistă”

Președintele american Joe Biden, care face campanie pentru Partidul Democrat înaintea alegerilor generale din noiembrie, a declarat joi că republicanii cei mai virulenți au o ideologie „semi-fascistă”, transmite AFP.

Joe BidenFoto: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia

În cadrul unui eveniment de strângere de fonduri într-o reședință privată luxoasă, democratul în vârstă de 79 de ani a criticat dur cele mai extreme aripi ale taberei conservatoare și „filozofia MAGA extremă” a acesteia.

Acronimul MAGA se referă la sloganul emblematic al fostului președinte Donald Trump, „Make America Great Again”.

„La ceea ce asistăm astăzi este fie nașterea, fie semnul morții unei filosofii extremiste MAGA. Nu este vorba doar de Trump, ci de o întreagă filozofie (…). Este un fel de semi-fascism”, a declarat el reporterilor la evenimentul desfășurat într-o suburbie din apropiere de Washington.

„Acesta nu este Partidul Republican pe care l-au cunoscut părinții noștri. Asta este altceva”, a spus el.

„Trebuie să câștigăm”, a spus liderul democrat.

Alegerile legislative de la jumătatea mandatului, care vor avea loc în noiembrie, sunt în mod tradițional dificile pentru partidul actualului președinte american.

Tabăra democrată și Joe Biden, ale cărui perspective au fost deteriorate și mai mult de creșterea inflației, și-au recăpătat totuși avântul în sondajele recente.

În special, majoritatea comentatorilor consideră că abolirea dreptului constituțional la avort de către Curtea Supremă, foarte conservatoare, la sfârșitul lunii iunie, a îndepărtat un număr de alegători de Partidul Republican.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.