Joe Biden va participa la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Preşedintele american Joe Biden a declarat vineri că va participa la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, informează News.ro citând USA Today.

Joe Biden va participa la funeraliile Reginei Elisabeta a II-aFoto: Pool/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Nu ştiu încă care sunt detaliile, dar voi participa”, a transmis Joe Biden reporterilor care călătoresc cu el în Ohio.

Data şi detaliile înmormântării Reginei Elisabeta a II-a nu au fost stabilite, dar vor fi făcute publice „în timp util”, potrivit Palatului Buckingham. Funeraliile vor avea loc la Westminster Abbey din centrul Londrei.

„În mai puţin de o săptămână, ne vom reuni alături de întregul popor şi de comunitatea mondială să o conducem pe ultimul drum pe iubita mea mamă, a declarat Regele Charles al III-lea, în primul discurs adresat naţiunii.

Regina va fi apoi înmormântată în Capela St George de la Castelul Windsor, alături de mama, tatăl şi soţul ei, Prinţul Philip.

Biden o cunoaştea pe regină de trei decenii şi s-au întâlnit de trei ori, cel mai recent în iunie 2021, când Regina Elisabeta a II-a i-a găzduit pe el şi pe Prima Doamnă la Castelul Windsor în timpul vizitei lor în Regatul Unit, cu ocazia participării la summitul liderilor G7.

După acea vizită, Biden le-a mărturisit reporterilor că regina a fost „foarte amabilă” şi a declarat că a invitat-o la Casa Albă. Biden a spus că monarhul i-a amintit de răposata sa mamă.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.