Judecătoarea afro-americană Ketanji Brown Jackson se apropie de Curtea Supremă

Judecătoarea Ketanji Brown Jackson a făcut luni încă un pas către Curtea Supremă a Statelor Unite, unde va fi prima femeie de culoare, cu un prim vot procedural privind candidatura ei, scrie AFP.

Judecatoarea Ketanji Brown JacksonFoto: Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Magistrata în vârstă de 51 de ani, numită de președintele Joe Biden, este aproape garantat că va primi undă verde finală de la Senat într-un vot în plen, probabil până în weekend.

Toți aleșii Partidului Democrat o susțin, precum și cel puțin o senatoare republicană, Susan Collins, care garantează o majoritate suficientă.

Între timp, aleșii comisiei judiciare a Camerei superioare, care au audiat-o mai bine de 30 de ore în martie, s-au pronunțat, după linii partizane stricte (11 voturi pentru, 11 împotrivă) pe dosarul ei.

Din cei 115 judecători care au lucrat la Curtea Supremă, au fost doar cinci femei – patru caucaziene și una hispanica – și doi bărbați de culoare.

Dincolo de simbol, sosirea judecătoarei Jackson, pentru a-l înlocui pe progresistul Stephen Breyer, nu va modifica bilanțul de putere din cadrul Înaltei Curţi, unde judecătorii conservatori vor păstra şase locuri din nouă.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.