Jurnalistul brașovean, Cornelius Popa a încetat din viață

Este doliu în presa din Brașov. Cunoscutul jurnalist Cornelius Popa a murit, anunță newsbv.ro. Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare, iar în scurt timp colegii de breaslă au postat mesaje de condoleanțe în memoria gazetarului.

Cornelius Popa a fost redactor șef adjunct al Gazetei de Transilvania și membru al Filialei „Aurel Mureșianu” Brașov a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. De mulți ani jurnalistul era măcinat de diabet, dar suferea și de alte boli.

Vestea morții gazetarului brașovean a venit ca un trăsnet pentru foștii colegi de breaslă. Într-un mesaj postat pe facebook, fosta jurnalistă Mariana Sebeni a scris „Am pierdut un OM. Blând, dar hâtru, cu glasul moale, dar vorba tăioasă la nevoie, cu mersul alene, dar mintea ageră, cu sfatul potrivit la timpul potrivit și criticile la fel. A suferit în ultimele luni. Mult și greu. Ultima oară când l-am sunat să văd ce face, făcea rău de tot. M-a impresionat starea lui. Și a simțit nevoia să-mi spună îmi pare rău că te-am necăjit cu ale mele, draga mea…Acesta era Cornelius Popa…Of, ce pierdere! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”.

„L-am pierdut și pe Cornelius Popa… Un om cu care am pus la cale frumoasa ispravă a Facultății de Jurnalism de la Brașov, care fuse și se duse… Ca și el. Un romantic incurabil al presei. Și un boem. Jurnaliștii brașoveni par să fi semnat un pact hidos cu moartea, să nu apuce anii molcomi ai pensiei. Poate nu vor, poate nu mai pot, dar știri care le însoțesc plecarea răzbat tot mai des din lumea infinită a netului, o lume în care nu se mai regăseau. Înțeleg că a suferit mult, departe de lumea-acvariu. Și îi plâng plecarea prematură”, a scris jurnalista Onelia Pescaru pe pagina personală de facebook.

Dumnezeu să îl odihnească!

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.