Liderul separatist din Doneţk susține că luptători ucraineni s-ar ascunde în continuare în oţelăria Azovstal

Combatanţi ucraineni s-ar ascunde, în continuare, în imensa oţelărie Azovstal din Mariupol, după ce Moscova a declarat în mod oficial închisă operaţiunea de preluare a controlului acesteia, susţine liderul autoproclamatei republici separatiste pro-ruse Doneţk, Denis Puşilin, potrivit agenției Associated Press, citată de News.ro.

Denis Pușilin Foto: Alexander Ryumin / TASS / Profimedia

„S-ar putea ascunde. Ar putea fi pierduţi pe undeva, rămaşi în urma” combatanţilor care s-au predat şi au fost luaţi prizonieri, declară Puşilin.

Armata rusă a declarat, la 20 mai, Azovstalul şi Mariupolul „complet eliberate” şi anunţa că 2.439 de luptători s-au predat din acest ultim bastion al rezistenţei ucrainene în portul asediat.

Dar ucrainenii rămaşi în urmă la Azovstal nu reprezezintă o ameninţare la adresa forţelor ruse care au ocupat oraşul, apreciază Puşilin.

Imensa oţelărie este în curs de deminare, au anunţat oficiali ruşi.

Puşilin a subliniat că se va putea anunţa că nu mai este nimeni în oţelărie decât după deminarea, curăţarea şi verificarea atentă a instalaţiei.

„Din nefericire, avem deja un pompier rănit”, anunţat el.

„Există o mulţime de capcane. Tehnic, ei au avut totul pentru a face asta. De aceea, deminarea este foarte minuţioasă”, a declarat liderul separatist din Doneţk.

____

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.