Linie telefonică gratuită de telemedicină în limba ucraineană, disponibilă pentru refugiați 24/7

O linie telefonică gratuită pentru refugiații din Ucraina, prin care aceștia vor avea acces la consultații medicale direct prin telefon, în limba ucraineană, atât pentru servicii de medicină generală cât și de pediatrie, a fost deschisă de Asociația Zi de Bine.

Refugiați ucraineniFoto: Alex Chan Tsz Yuk/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Numărul de telefon 0040 373787805 cu acoperire națională este gratuit și disponibil 24/7. Linia telefonică a fost deschisă în parteneriat cu Telios Care, companie ce furnizează servicii medicale de telemedicină.

Potrivit Poliției de Frontieră Române, de la izbucnirea războiului și până în prezent, în România au ajuns aproximativ 400.000 de refugiați din Ucraina. Aproximativ 305.000 de persoane au plecat deja către alte țări, în timp ce 95.000 de persoane au rămas pe teritoriul României.

”Nu ne putem imagina ce este în sufletul oamenilor care fug pentru a-și salva viața și care sunt nevoiți să își lase în urmă tații, frații, soții și ceilalți membri ai familiei. Însă putem înțelege că acum este momentul, din nou, să ajutăm. De această dată printr-un serviciu personalizat de telemedicină, care să le ofere informațiile medicale de care au nevoie, în limba pe care o vorbesc”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

„Cele mai prețioase experiențe din viață vin din dăruirea celorlalți. Dacă putem face viața un pic mai ușoară și liniștită pentru toți oamenii afectați de aceste vremuri, recompensele nu se vor termina niciodată. Suntem recunoscători pentru echipa minunată pe care o avem la Telios Care și de echipa Zi de BINE, care nu sunt împiedicați de nimic și dăruiesc din toată inima”, a adăugat Philip Choban, co-founder and CEO Telios Care.

La doi ani de la lansarea campaniei #scutpentruspitale, Asociația Zi de Bine a ridicat #SCUTpentruUCRAINA în contextul în care la toate punctele de trecere a frontierei dintre România și Ucraina se află mii de oameni care încearcă să supraviețuiască și să ajungă împreună cu familiile lor într-un loc sigur.

În acest context, Asociația Zi de Bine a demarat mai multe proiecte cu scopul de a fi alături de cei care au nevoie de sprijin. La începutul lunii martie, împreună cu partenerii și donatorii săi, a trimis de ambele părți ale graniței aproape 100 de tone de produse – alimente, medicamente, pături, produse de igienă etc.

În prezent, Asociația Zi de Bine amenajează într-unul dintre centrele de tranzit de la Iași, locuri de joacă pentru copii și spații de recreere pentru mame, în timp ce la București, pe 1 aprilie, va deschide porțile Centrului Comunitar Zi de BINE, dedicat comunității ucrainene.

Dacă vreți să susțineți financiar acest proiect, puteți să o faceți prin fundraiserul deschis de Asociația Zi de BINE pe FB sau prin direcționarea a 20% din impozitul pe venit/profit către Asociație. Contractul poate fi descărcat de pe site-ul www.zidebine.ro.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.