Logodnica lui Khashoggi: Biden „are pe mâini sângele'' victimelor regimului saudit

Preşedintele american Joe Biden, care a avut o întrevedere cu Mohammad bin Salman în Arabia Saudită, „are pe mâini sângele” următoarei victime a prinţului moştenitor, a denunţat pe Twitter, vineri, logodnica lui Jamal Khashogii, jurnalist asasinat în 2018, informează AFP, preluată de Agerpres.

Mohammad bin SalmanFoto: AFP / AFP / Profimedia

Redactându-şi mesajul ca şi cum l-ar fi scris logodnicul său, Hatice Cengiz s-a adresat lui Biden: „Acesta este modul în care îi trageţi la răspundere pe cei responsabili de moartea mea? Sângele următoarei victime a lui MBS (supranumele lui Mohammad bin Salman) este pe mâinile voastre”.

Jamal Khashoggi, editorialist la Washington Post critic la adresa puterii saudite, a fost ucis şi dezmembrat pe 2 octombrie 2018 în clădirea consulatului saudit de la Istanbul, în timp ce venise să ceară documentele necesare pentru căsătoria cu logodnica sa turcoaică.

După asasinarea lui, Joe Biden a promis că va reduce monarhia din Golf la statutul de „paria” şi a declasificat un raport ce conchidea că prinţul moştenitor „validase” acest asasinat.

Cu toate acestea, preşedintele american a sosit vineri la palatul regal din Jeddah, unde l-a salutat cordial pe Mohammad bin Salman cu pumnul strâns („check”), formă de salut răspândită după apariţia COVID-19.

„Primul ‘check’ (salut cu pumnul) între preşedintele Biden şi Mohammad bin Salman a fost mai rău decât o strângere de mână – a fost ceva ruşinos”, a declarat Fred Ryan, directorul publicaţiei Washington Post.

Acest gest cordial „reflectă nivelul de intimitate şi de confort pe care i-o oferă lui MBS ‘izbăvirea’ nejustificată pe care el o dorea”, a adăugat Ryan într-un comunicat.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.