Ludovic Orban: Iohannis mi-a cerut personal să pun două persoane pe lista PNL la alegerile parlamentare

Fostul lider al PNL Ludovic Orban susține că președintele Klaus Iohannis a intervenit personal și i-ar fi cerut să îi pună pe lista partidului la alegerile parlamentare din 2020 pe Nicolae Ciucă și pe Cătălin Predoiu: „Ciucă a fost în postura de Agamiță Dandanache”.

Nicolae Ciuca si Klaus IohannisFoto: PNL

Întrebat la ProfitNews cum l-a convins Nicolae Ciucă să îl pună pe lista PNL pentru un loc de senator în Dolj, Ludovic Orban a spus că nu actualul premier este cel care l-a convins, ci președintele Klaus Iohannis:

  • „Nu m-a convins Nicolae Ciucă, m-a convins domnul Iohannis.
  • Domnul Iohannis a intervenit doar pentru două persoane să fie prezente pe listă: Nicolae Ciucă și Cătălin Predoiu. Au fost cele două persoane pentru care Iohannis a intervenit personal, la mine, solicitându-mi să fie pe listă.
  • Când i-am propus domnului Ciucă să fie candidat, a spus categoric nu, că el nu vrea să intre în politică, că el a venit ca tehnocrat. (…) I-am zis să vorbească cu președintele, pentru că președintele mi-a făcut această sugestie, să spunem.
  • După ce a vorbit cu președintele, Ciucă a acceptat”.

El a susținut că, dacă nu ar fi intervenit Iohannis, pe Ciucă nu l-ar fi pus pe listă, iar pe Predoiu l-ar fi pus doar dacă ar fi fost susținut de organizația de partid.

  • „Este un obicei ai conducerilor centrale ale partidelor să pună Agamiță Dandanache pe listele filialelor. Și eu m-am angajat în fața Congresului (PNL -n.r.) să nu mai pun niciun Agamiță Dandanache pe liste (…).
  • A trebuit să îmi încalc această înțelegere pentru că Ciucă a fost în postura de Agamiță Dandanache. (…) A trebuit să uzez de susținerea lui Klaus Iohannis în fața organizației Dolj, care până la urmă l-a primit pe Ciucă candidat la Senat”, a adăugat Ludovic Orban.

Ludovic Orban și-a depus oficial demisia din PNL în 23 noiembrie 2021, după ce a pierdut alegerile pentru un nou mandat la conducerea PNL. De la acel moment, el a lansat acuzații și atacuri dure la adresa președintelui Klaus Iohannis.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.