Mai multe produse toxice retrase de pe rafturile supermarketurilor brașovene

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor anunță retragerea de la vânzare a două tipuri de produse considerate potențial periculoase pentru consumul uman.

În primul rând este vorba despre înghețata Häagen-DazsTM Plain Vanilla, comercializată în magazinele Auchan.

”General Mills, fabricantul Häagen-DazsTM, a luat decizia proactivă de a proceda la rechemare voluntară a produselor sale de înghețată Plain Vanilla comercializate în România.

Motivul retragerii : detectarea unor urme de oxid de etilenă (ETO)

General Mills, fabricantul Häagen-DazsTM confirmă că doar produsul de mai jos, cu termen de expirare înainte de 21/05/2023, face obiectul rechemării. Persoanele care au achiziționat produsul având datele de identificare respective (EAN și care are termen de expirare înainte de 21.05.2023) sunt rugate să nu îl consume și să îl returneze la Serviciul Clienți din magazinul de la care l-au achiziționat, urmând să li se returneze contravaloarea acestuia”, se arată în informarea ANSVSA.

inghetata retrasa

Un alt produs retras de pe rafturi este somonul carpaccio de la H VAN WIJNEN, vândut în mai multe magazine Mega Image.

”Dorim să vă aducem la cunoștință că Mega Image a inițiat rechemarea de la consumatori a produsului 89288 H VAN WIJNEN SOMON CARPACCIO 120G, cu lot: 86BK/221405, termen de valabilitate: 07.06.2022;10.06.2022.

Detalii referitoare la decizia de rechemare a produsului: Rechemarea produsului de la consumatori a fost declanșată la solicitarea furnizorului, constatându‐se depășiri ale valorilor admise de Listeria Monocytogenes”, a transmis ANSVSA.

Mai multe detalii despre produse puteți gasi pe siteul ANSVSA.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.