Manager nou la Spitalul de Psihiatrie și Neurologie Brașov. Petru Iulian Ifteni va conduce unitatea medicală până în 2026

Un nou manager a fost numit în fruntea Spitalului de Psihiatrie și Neurologie Brașov. Profesorul universitar doctor Petru Iulian Ifteni a semnat astăzi contractul de management pentru unitatea medicală după ce a fost declarat câștigător al concursului pentru ocuparea acestui funcții. Medicul Petru Iulian Ifteni a fost numit manager interimar în 11 septembrie 2021, iar acum a devenit oficial șeful Spitalului de Psihiatrie și va rămâne în funcție până la data de 28.03.2026.

Petru Iulian Ifteni este medic primar psihiatru, prodecan cu activitatea de cercetare la Facultatea de Medicină, dar ocupă și funcția de director al Centrului de Cercetare a Universității Transilvania din Brașov.

„Încep acest mandat cu multă încredere şi cu speranţa că vom realiza lucruri pentru binele comunităţii braşovene. Alături de colegii mei din echipa managerială şi de întregul personal al Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie ne propunem să asigurăm servicii medicale de cea mai înaltă calitate, pentru că sănătatea este bunul cel mai de preţ”, a spus managerul Spitalului de Psihiatrie Brașov, Petru-Iulian Ifteni.

În urmă cu o lună, sub directa sa organizare şi coordonare, secţiile de psihiatrie au fost mutate din clădirea de pe strada Mihai Eminescu în sediul central al spitalului şi întreaga activitate spitalicească a fost reorganizată şi redimensionată, acesta fiind primul pas în rezolvarea unei probleme care trena de foarte mult timp, şi anume asigurarea unor condiţii decente pentru tratarea pacienţilor psihiatrici.

Această reorganizare are un caracter temporar, deoarece administraţia judeţeană a început demersurile privind construirea unui corp nou de clădire destinat secţiilor de psihiatrie, un teren potrivit fiind deja identificat în municipiul Braşov.

„Avem planuri mari cu acest spital, pe care dorim să le realizăm în următoarea perioadă. Pe lângă implementarea proiectului privind îmbunătățirea serviciilor sanitare ale Ambulatoriului Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov prin achiziționarea de dotări, pentru care am accesat fonduri europene în valoare totală de 10,5 milioane de lei, avem bugetate în lista de investiţii a Consiliului Judeţean pe acest an actualizarea DALI pentru consolidarea, modernizarea şi creşterea eficienţei energetice a spitalului şi expertiza tehnică a clădirii centrale, documente care ne vor permite să accesăm alte finanţări nerambursabile cu ajutorul cărora să modernizăm şi să transformăm din temelii sediul principal al spitalului. În atenţia noastră sunt şi secţiile exterioare, de la Vulcan şi Zărneşti, precum şi construcţia unui corp de clădire nou şi modern, în care să funcţioneze secţiile de psihiatrie”, a menţionat preşedintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veştea.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.