Manny Pacquiao din tenis – Filipineza Alexandra Eala, campioană a junioarelor la US Open 2022

Alexandra Eala (17 ani) a devenit prima câștigătoare de Grand Slam din Filipine, după ce a învins-o pe cehoaica Lucie Havlickova, scor 6-2, 6-4, în finala junioarelor de la US Open 2022.

Alexandra EalaFoto: Garrett Ellwood / AP / Profimedia

Alexandra Eala a câștigat turneul junioarelor la US Open 2022

Eala nu a pierdut niciun set în cele şase meciuri care au condus-o spre câştigarea titlului.

Alexandra se antrenează la Academia Rafael Nadal din Spania, sub conducerea antrenorului Adrien Alexis Vaseux, iar în Filipine deja este o vedetă.

„Ea ar putea fi Manny Pacquiao din tenis. A existat mult entuziasm în jurul ei acasă şi cu siguranţă merită”, a spus Cecil Mamiit, un fost jucător profesionist din Filipine, care acum antrenează în circuitul WTA.

Tatăl Alexandrei, Michael Eala şi-a găsit cu greu cuvintele: „Este… de necrezut. Ştim că este un drum lung, dar astăzi sărbătorim! Acest lucru este ireal, pur şi simplu ireal”.

All the emotions for Alexandra Eala.

The \uD83C\uDDF5\uD83C\uDDED makes history, winning her first junior Grand slam singles \uD83C\uDFC6 in straight sets. pic.twitter.com/j1B1NycZ5r

— US Open Tennis (@usopen) September 10, 2022

Havlickova, campioană la simplu junioare la Roland Garros, s-a impus la dublu la US Open, după ce, alături de Diana Shnaider, a trecut de germanele Carolina Kuhl şi Ella Seidel, scor 6-3 6-2.

La juniori s-a impus spaniolul de 16 ani Martin Landaluce, care a trecut de belgianul Gilles Bailly, scor 7-6(3) 5-7 6-2.

La dublu juniori, americanii Ozan Baris şi Nishesh Basavereddy au trecut, scor 6-1, 6-1, de Juan Carlos Prado Angelo din Bolivia şi Dylan Dietrich din Elveţia, scrie News.ro.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.