Marea Britanie interzice exportul unor servicii cheie către Rusia și impune nou sancțiuni

Marea Britanie anunțat noi sancțiuni împotriva a 63 de cetățeni ruși și entități ruse, inclusiv împotriva companiilor media ruse „din spatele campaniei vicioase de dezinformare a lui Putin” și a angajaților acestora. De asemenea a anunțat că va interzice furnizarea de servicii precum contabilitate, consiliere sau comunicare către Rusia, după ce această țară a invadat Ucraina, relatează AFP și CNN.

Liz TrussFoto: Rob Pinney / AFP / Profimedia

Acest nou pachet de acțiuni include și înghețarea activelor și interdicția de intrare pe teritoriu în special împotriva corespondenților de război ruși îmbarcați cu forțele de la Kremlin.

Potrivit noilor măsuri anunțate miercuri, „companiile rusești nu mai pot beneficia de servicii britanice de contabilitate, consultanță în management și relații publice, „care reprezintă 10% din importurile rusești în aceste sectoare”, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat de presă.

„Reducerea accesului Rusiei la serviciile britanice va pune mai multă presiune asupra Kremlinului și (va) asigura, în cele din urmă, eșecul președintelui Vladimir Putin ”, a spus ministrul britanic de externe Liz Truss.

Londra a anunțat, de asemenea, „63 de noi sancțiuni” care vizează mass-media rusă, inclusiv Pervîi Kanal, principala televiziune publică din Rusia și grupul public VGTRK.

Sunt vizați de asemenea și mai mulți jurnaliști, la care se adaugă o nouă legislație conform căreia rețelele de socializare, serviciile de internet și aplicațiile „trebuie să blocheze conținutul a două surse majore de dezinformare rusească, RT și Sputnik”.

Citește și: VIDEO Comisia Europeană anunță oficial oprirea importurilor de petrol din Rusia / Noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.