Mariupol: Armata rusă afirmă că fabrica Azovstal a fost „complet eliberată” / Ultimii luptători s-au predat

Armata rusă a declarat vineri că a „eliberat în totalitate” uzina siderurgică Azovstal din orașul strategic Mariupol din sud-estul Ucrainei, după ce ultimii soldați ucraineni de acolo s-au predat, potrivit AFP.

Soldati ucraineni s-au predat la AzovstalFoto: EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

„Din 16 mai, 2.439 de naziști din (regimentul) Azov și soldați ucraineni prinși în uzină s-au predat. Astăzi, 20 mai, ultimul grup de 531 de luptători s-a predat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, într-un comunicat postat pe Telegram.

„Instalațiile subterane de la fața locului, unde se ascundeau luptătorii, au intrat sub controlul deplin al forțelor armate ruse”, a adăugat Konașenkov.

Potrivit acestei surse, președintele rus Vladimir Putin a fost informat de către ministrul său al Apărării, Serghei Șoigu, despre „sfârșitul operațiunii și eliberarea completă a combinatului (Azovstal) și a orașului Mariupol”.

Igor Konașenkov a dat asigurări că șeful luptătorilor regimentului Azov aflați la fața locului s-a predat și a fost evacuat din fabrică într-un „vehicul blindat special” pentru a nu fi atacat de locuitorii ostili.

Urmărește ultimele evoluții din a 86-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.