Mariupol: Armata rusă afirmă că fabrica Azovstal a fost „complet eliberată” / Ultimii luptători s-au predat

Armata rusă a declarat vineri că a „eliberat în totalitate” uzina siderurgică Azovstal din orașul strategic Mariupol din sud-estul Ucrainei, după ce ultimii soldați ucraineni de acolo s-au predat, potrivit AFP.

Soldati ucraineni s-au predat la AzovstalFoto: EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

„Din 16 mai, 2.439 de naziști din (regimentul) Azov și soldați ucraineni prinși în uzină s-au predat. Astăzi, 20 mai, ultimul grup de 531 de luptători s-a predat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, într-un comunicat postat pe Telegram.

„Instalațiile subterane de la fața locului, unde se ascundeau luptătorii, au intrat sub controlul deplin al forțelor armate ruse”, a adăugat Konașenkov.

Potrivit acestei surse, președintele rus Vladimir Putin a fost informat de către ministrul său al Apărării, Serghei Șoigu, despre „sfârșitul operațiunii și eliberarea completă a combinatului (Azovstal) și a orașului Mariupol”.

Igor Konașenkov a dat asigurări că șeful luptătorilor regimentului Azov aflați la fața locului s-a predat și a fost evacuat din fabrică într-un „vehicul blindat special” pentru a nu fi atacat de locuitorii ostili.

Urmărește ultimele evoluții din a 86-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.