Melitopol – Familiile militarilor ruşi, evacuate din oraş

Primarul pro-ucrainean din Melitopol, Ivan Fedorov, susţine că familiile militarilor ruşi au început să fie evacuate din oraș, potrivit Ukrainska Pravda, citat de Rador.

Ucrainenii au efectuat un atac asupra Melitopolului ocupatFoto: Twitter

„După munca activă de săptămâna trecută a Forțelor Armate ale Ucrainei, militarii ruși au început să-și scoată familiile din Melitopol. Vedem foarte bine acest lucru” – a scris Fedorov pe Telegram.

Totodată, primarul a confirmat că, după bombardarea de către ucraineni a mai multor poduri din regiunea Herson, „conducerea” locală a ocupanților a început să se retragă la Melitopol.

Între timp, ocupanţii ruşi au intensificat verificările pe care le fac pe la casele oamenilor în căutarea sabotorilor.

Primarul mai susţine că ruşii au recurs inclusiv la o „filtrare în masă” a populaţiei din Melitopol, oamenii fiind interogaţi chiar şi pe stradă.

Ukrainska Pravda aminteşte că, pe 9 august, Administrația Regională de Stat Herson a raportat că familiile militarilor ruşi au început să fie scoase din Hersonul ocupat, după o nouă lovitură a Forțelor Armate ale Ucrainei asupra podului strategic „Antonovski”.

Pe 12 august, un consilier al primarului din Mariupol a raportat că familiile militarilor ruși au fost evacuate din zona de coastă a orașului ocupat Mariupol, după o serie de explozii la un aerodrom din Crimeea.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.