Ministerul Apărării de la Kiev, despre prima fază a războiului cu Rusia: S-a încheiat cu victoria Ucrainei

Ministrul adjunct al apărării de la Kiev, Hanna Maliar, susţine că Ucraina a reușit să obţină un avantaj în prima fază a războiului împotriva Federației Ruse, fiindcă ocupanţii nu și-au atins obiectivele și au suferit pierderi grele, potrivit Rador care citează agenția de presă RBC.

Tanchisti ucraineniFoto: Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

„În prima fază, Forțele Armate ale Ucrainei au aplicat o lovitură absolută inamicului, astfel că aceasta s-a încheiat cu victoria Ucrainei, pentru că trupele ruse nu au reușit să-şi atingă obiectivele cheie” – a subliniat oficialul.

Potrivit Hannei Maliar, în prima fază a războiului, trupele ruse au folosit tactica dominării atât în ceea ce privește numărul de militari, cât și cantitatea de arme.

Oficialul susţine că ruşii s-au bazat în primul rând pe elita și profesionalismul unităților lor. Aceste detașamente erau concentrate iniţial în jurul Kievului și a regiunii capitalei ucrainene. Maliar este convinsă că astfel de tactici de dominare au dus la pierderi uriașe în rândurile inamicului.

„Ruşii nu au reușit să-și atingă obiectivul de a bloca oraşul Kiev și au fost nevoiți să-și abandoneze planurile. Astfel, prima fază s-a încheiat prin decizia comandamentului militar al inamicului de a-şi retrage trupele din capitala Ucrainei și din regiunile de nord și de a se concentra asupra regiunilor de est și de sud” – a explicat Hanna Maliar.

Pe 18 aprilie, Biroul Președintelui Ucrainei a anunțat începerea celei de-a doua etape a războiului cu Federația Rusă, desfăşurată pe teritoriul regiunilor de est și de sud ale ţării.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.