Noul lider al organizației teroriste Stat Islamic, capturat de turci într-un raid în Istanbul – Bloomberg

Oficiali turci de rang înalt au declarat că noul lider al Statului Islamic, Abu Al-Hassan Al-Hashemi Al-Quraishi a fost capturat într-un raid recent în Istanbul, scrie Bloomberg.

Luptator din Statul IslamicFoto: Captura YouTube

Poliția antiteroristă și agenții de informații au reținut un bărbat despre care se crede că ar conduce gruparea jihadistă de când precedentul șef al acesteia a fost ucis într-o operațiune americană în Siria, în februarie, au declarat oficialii, care au cerut să nu fie identificați din cauza caracterului sensibil al subiectului.

Site-ul turc de știri OdaTV l-a identificat pe bărbatul arestat ca fiind Abu al-Hassan al-Qurayshi, fără a preciza cum a obținut informația.

Statul Islamic a confirmat joi moartea liderului său Abu Ibrahim Al-Hashemi Al-Quraishi și a purtătorului său de cuvânt Abu Hamza Al-Quraishi și a anunțat că noul lider este Abu Al-Hassan Al-Hashemi Al-Quraishi.

Abu Ibrahim Al-Hashemi, un erudit religios și soldat în armata fostului lider irakian Saddam Hussein, care a condus gruparea din umbră puțin peste doi ani, a murit într-un raid al forțelor speciale americane în nordul Siriei în februarie, când a detonat o bombă care i-a ucis pe el și membrii familiei lui.

Moartea lui, la vârsta de 45 de ani, a fost o altă lovitură zdrobitoare pentru Statul Islamic la doi ani după ce gruparea musulmană sunnită violentă l-a pierdut pe vechiul lider Abu Bakr al-Baghdadi într-un raid similar în 2019.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.