O altă companie aeriană low cost anulează peste 400 de zboruri. 80.000 de pasageri vor fi afectați de această decizie

Compania irlandeză Ryanair a anunțat că va anula vineri 420 de zboruri care vor afecta peste 80.000 de pasageri. Decizia vine ca urmare a unei greve declanșată de controlorii de trafic aerian de pe aeroporturile din Franța. Din această cauză survolările vor fi limitate, iar serviciile de transport programate vor fi reduse la mai mult de jumătate, pe distanțe scurte și medii, scriu jurnaliștii gandul.ro.

Autoritatea aeronautică DGAC din Franța a cerut la începutul acestei săptămâni companiilor aeriene să își reducă la jumătate programul de zboruri de vineri din cauza grevei planificate.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri transportați, a declarat că va fi afectată în principal de limitarea survolării Franței. Compania efectuează până la 3.000 de zboruri pe zi în Europa în timpul sezonului de vârf.

Air France a declarat că va opera vineri doar 45% din zborurile sale pe distanțe scurte și medii. Sindicatul francez de control aerian SNCTA a invocat inflația și cererea sa de angajare a mai multor persoane ca fiind motivele grevei.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.