O elevă de la „Şaguna”, singura absolventă de liceu din România acceptată la celebra Universitate Cambridge din Marea Britanie

Noela Maria Szeker este singura absolventă de liceu din România acceptată de Cambridge pentru a urma cursurile de arhitectură ale prestigioasei instituții din Marea Britanie.

Noela este din Ghimbav, are 19 ani și a absolvit Colegiul Național „Andrei Șaguna”, iar de curând a fost acceptată de Universitatea Cambridge.

Procesul de admitere a fost unul destul de complicat, având în vedere că admiterea începe din octombrie și se termină în luna ianuarie când se confirmă locul, dar se pune și o condiție. Una dintre condiții era nota de la examenul de bacalaureat. Ai voie să aplici la 5 facultăți, iar alegerea Noelei a fost Cambridge – Arhitectură, transmite antena3.ro.

La școală nu a studiat nicio materie care să aibă legătură direct cu arhitectura și atunci a trebuit să urmeze cursuri, să facă meditații. A început să studieze arhitectura intens din clasa a X-a, apoi a aprofundat în clasa a XI-a.

Două examene, două interviuri, toate după eseul pe care l-a trimis și, desigur, portofoliul trimis după scrisoarea de intenție. A fost admisă cu condiția ca nota la Bacalaureat să fie peste 9.50, iar la matematică peste 9.80.

La examenul de Bacalaureat, Noela a obținut media 9,60, după ce a reuşit să obţină 9,95 la Matematică, 9,35 la Limba Română şi 9,50 la Chimie.

Visul de a ajunge la Cambridge l-a avut dintotdeauna. Era pasionată de clădiri, cum se decorează. Copil fiind, Noela decora căsuțe, iar în clasa a IX-a le-a spus părinților că vrea să urmeze arhitectura.

Suportul părinților este important, fără susținerea acestora lucrurile se complică, ne spune Noela, lucru confirmat si de mama acesteia.

Din toamnă, Noela va studia în Anglia.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.