O nouă super-tranzacție în tehnologie – Broadcom va plăti 61 miliarde dolari pentru a prelua VMware

S-a confirmat ceea ce presa străină a scris acum câteva zile: Broadcom a ajuns la un acord și va plăti 61 miliarde dolari pentru a prelua VMware. Broadcom este un gigant în domeniul semiconductorilor, iar VMware este una dintre cele mai mari companii de cloud-computing.

Logo BroadcomFoto: Ken Wolter | Dreamstime.com

Tranzacția este una de proporții și un singur exemplu recent o depășește. În ianuarie, Microsoft a anunțat că va plăti 69 miliarde dolari pentru Activision Blizzard.

Broadcom își diversifică activitățile și devine și un gigant în software de cloud. VMware NU este o companie în derivă, ci are marje solide de profit și clienți de renume.

Board-urile de conducere din ambele companii au fost de acord cu termenii tranzacției.

Prețul oferit per acțiune este cu 40% peste cel din 20 mai, ziua dinaintea apariției în presă a știrilor despre iminenta preluare. Este de așteptat ca procesul de preluare să fie complet în anul fiscal viitor. Broadcom va deține 88% din VMware, iar acționarii din prezent ai VMware vor mai avea 12%. Michael Dell, celebru pentru compania de PC-uri, avea 40% din acțiunile VMware.

Broadcom Inc a fost fondată în 1961, are 20.000 de angajați și cifra anuală de afaceri este de 27 miliarde dolari.

VMware a fost înființată în 1998, are 34.000 de angajați și venituri anuale de aproape 12 miliarde dolari.

VMware și-a schimbat de mai multe ori proprietarul, până de curând a fost deținută de Dell Technologies Inc și este foarte activă în domeniul software-ului de virtualizare, dar s-a extins și în domeniul soft-urilor pentru centre de date.

Cererea de servicii de cloud-computing a crescut exploziv în ultimii doi ani.

Broadcom a crescut mult în ultimii ani, a făcut o serie de achiziții importante și are nevoie de prezență mai extinsă în piața de corporate-software. Broadcom a încercat să cumpere SAS Institute Inc în 2021 și în 2018 a preluat CA Technologies, pentru 19 miliarde dolari. Hock Tan este numele șefului Broadcom care a dus compania atât de departe, un miliardar american de origine malaeziană care în 2017 era CEO-ul cel mai bine plătit din SUA, cu peste 100 milioane dolari.

Broadcom, deși nu este un nume cunoscut de publicul larg, a crescut mult datorită acestor achiziții și are o valorea de piață de peste 200 miliarde dolari.

Broadcom este compania care în 2016 a încercat (fără succes) să cumpere cu 120 miliarde dolari Qualcomm.

Sursă foto: Dreamstime.com

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.