Olaf Scholz: Rusia nu va câștiga războiul pornit în Ucraina

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a declarat pentru BBC că Rusia nu va câștiga războiul pornit în Ucraina, iar președintelui Vladimir Putin nu ar trebui să i se permită să dicteze termenii de pace, citează Rador.

Cancelarul german Olaf ScholzFoto: Michael Kappeler / AFP / Profimedia

Olaf Scholz a mai spus că anterior a fost acuzat că ar fi „cu inima îndoită” în poziția sa față de acțiunile Rusiei.

În discursul său la Davos, la Forumul Economic Mondial, Olaf Scholz a declarat că o capturare a întregii Ucraine pare mult mai imposibilă acum decât părea la începutul războiului.

Cancelarul german s-a delimitat ferm de unele voci influente din Occident care afirmă că pacea fără sacrificii teritoriale ar fi imposibilă.

Olaf Scholz a insistat că președintele Vladimir Putin nu va negocia în mod serios decât atunci când va realiza că nu poate rupe apărarea Ucrainei.

„Nu va fi nicidecum o pace dictată”, a declarat cancelarul Scholz. Într-un discurs transmis noaptea trecută, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a criticat dur poziția fostului secretar de stat al Statelor Unite, Henry Kissinger, pe care l-a numit promotor al compromisului pentru că susține că negocierile de pace ar trebui făcute cu redesenarea granițelor ucrainene.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.