Olaf Scholz va merge cu Macron în Ucraina înainte de summitul G7 – presă

Cancelarul german Olaf Scholz va călători la Kiev împreună cu președintele Franței, Emmanuel Macron și premierul Italiei, Mario Draghi, înainte de summitul Grupului celor Șapte de la sfârșitul lunii iunie, a informat sâmbătă Bild am Sonntag, potrivit Reuters.

Cancelarul german Olaf ScholzFoto: Michael Kappeler / AFP / Profimedia

Ziarul a citat surse guvernamentale franceze și ucrainene.

SCOOP: Chancellor Scholz is planning a visit to Kyiv together with Macron and Draghi. They want to meet Zelenskyy in Ukraine in June before the G7 summit. Our exclusive @bild report THREAD (1/3) https://t.co/V6SD3x7EsR

— Paul Ronzheimer (@ronzheimer) June 11, 2022

Un purtător de cuvânt al guvernului german a declarat pentru Reuters: „Nu putem confirma acest lucru”.

Vorbind anterior despre o posibilă călătorie la Kiev, Scholz a declarat: „Nu mă voi alătura unui grup de oameni care merg și apoi pleacă doar pentru o fotografie rapidă. În schimb, atunci când o fac, este întotdeauna pentru un lucru foarte special”, potrivit Guardian.

Biroul lui Macron a spus vineri că o vizită în Ucraina va avea loc atunci când se va considera că va fi de cel mai mare folos președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, fără să dea o dată exactă.

Ucraina l-a mustrat pe Macron pentru că a spus că este important să nu „umilească” Rusia, o poziție care, potrivit ministrului ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, „nu poate decât să umilească Franța”.

Macron a încercat să mențină un dialog cu președintele rus Vladimir Putin de la invadarea Ucrainei de către Moscova în februarie. Poziția sa a fost criticată în mod repetat de unii parteneri din Europa, deoarece aceștia o consideră ca o subminare a eforturilor de a-l împinge pe Putin la masa negocierilor.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.