Olanda și Germania vor lansa noi foraje de gaze în Marea Nordului

Olanda și Germania vor fora împreună într-un nou perimetru de gaze în Marea Nordului, a anunțat miercuri guvernul olandez, la o zi după ce compania rusă Gazprom a anunțat că suspendă livrările către furnizorul olandez GasTerra, potrivit AFP.

Tarm Marea NorduluiFoto: geograph.org.uk

Secretarul de stat pentru industrii extractive, Hans Vijlbrief, „a emis astăzi permisele pentru partea olandeză”, a precizat acesta într-un comunicat, adăugând că „o procedură accelerată pentru permisele necesare este în curs de desfășurare” în Germania.

Gazprom a anunțat deja că nu va mai livra gaze naturale Olandei

Compania GasTerra, deținută în proporție de 50% de statul olandez, a anunțat luni că a fost notificată de Gazprom că va sista livrările de gaze naturale, afirmând că a anticipat mutarea gigantului energetic rusesc și că a cumpărat „din altă parte” în jur de două miliarde de metri cubi.

În jur de 44% din consumul energetic al Olandei este asigurat de gaze naturale dar doar 15% din importuri provin din Rusia, potrivit cifrelor oficiale ale guvernului olandez.

Olanda a anunțat mai devreme în cursul acestui an că intenționează să renunțe la toate importurile energetice din Rusia până la sfârșitul lui 2022.

GasTerra a precizat că Gazprom va opri livrările de gaze naturale începând de marți.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.