Când ai copii, o piscină în curte este accesoriul ideal în aer liber, deoarece o piscină este ceva de care se pot bucura în continuare mulți ani. Dar sunt atât de multe considerente de luat în considerare atunci când alegi piscine copii. Care este cea mai bună opțiune pentru tine și copiii tăi?
Cum să alegi piscina potrivită pentru copiii tăiFoto: eMAG
Iată cum să alegi piscina potrivită pentru copiii tăi.
Vârsta copilului
Vârsta copilului este principalul indicator care te ajută să alegi modelul și dimensiunea ideală a unei piscine copii.
Copiii de peste șase ani se pot juca deja în apă, dar pentru copii, piscina trebuie să fie mică. Prin urmare, cea mai recomandată în această categorie de vârstă, până la aproximativ un an, este piscina gonflabilă pentru copii de 50 de litri.
Copiii de peste șapte ani pot folosi modelele mai mari de piscine copii, între 100 de litri și 300 de litri, de asemenea gonflabile. Aici poți deja să adaugi câteva accesorii pentru a face jocul mai distractiv, cum ar fi covorașe mici, stropitori și un tobogan gonflabil.
Copiii de peste opt ani pot folosi piscinele de 500 până la 1000 de litri, care garantează distracția împreună cu alți copii, deoarece aceste modele au o capacitate de 5 până la 7 copii. Piscinele îngropate, cum ar fi cele din fibră de sticlă, de exemplu, sunt potrivite pentru copiii cu vârsta de peste 6 ani și, chiar și așa, sub supravegherea adulților. Unele piscine copii îngropate sunt adaptate pentru copiii mici, caz în care este important să verifici dacă adâncimea este adecvată pentru dimensiunea copilului, adică dacă acesta trebuie să „stea în picioare”.
Locul de instalare
Există o piscină pentru fiecare tip de spațiu. Pentru cei care locuiesc la casă și au o curte mare, piscinele îngropate pot fi o opțiune bună, deoarece însoțesc dezvoltarea copilului.
Dar cei care locuiesc într-un apartament sau într-o casă fără curte, de exemplu, pot conta în continuare pe versiunile compacte și detașabile ale unei piscine copii, așa cum este cazul modelelor cu cadru și gonflabile.
Funcționalitate și necesitate
Un alt sfat de luat în considerare este modul în care intenționezi să folosești piscina pentru copii.
Piscinele gonflabile, de exemplu, sunt excelente pentru cei care călătoresc sau călătoresc mult, deoarece pot fi transportate cu ușurință dintr-un loc în altul. Acest tip de piscină permite, de asemenea, instalarea în locuri neobișnuite, cum ar fi în interiorul boxei din baie, luând locul, de exemplu, al unei căzi de baie.
Buget disponibil
Poate părea un pic evident, dar este întotdeauna foarte important să ții cont și de bugetul pe care îl ai la dispoziție pentru achiziționarea și/sau instalarea piscinei.
Cele gonflabile și cadrele sunt cele mai ieftine, însă acestea nu însoțesc copilul în creștere și trebuie rapid înlocuite. Piscinele îngropate sunt mai scumpe și necesită întreținere periodică, ceea ce consumă, de asemenea, resurse financiare.
Siguranța și îngrijirea piscinelor pentru copii
Nu poți fi niciodată prea atent când vine vorba de piscină și copii. Riscul de înec și de alte accidente, cum ar fi căderile, de exemplu, este responsabil pentru nenumărate cazuri de decese în întreaga lume.
Iată câteva sfaturi pentru a le asigura copiilor distracție și siguranță în timp ce se află în piscină.
- Controlează accesul la piscină
Copiii nu ar trebui să aibă niciodată acces singuri la piscină, chiar și la piscine copii mici. Izolează zona piscinei atunci când nu este folosită sau instalează porți de siguranță care blochează accesul copiilor.
- Echipamente de siguranță
Folosește echipamente care ajută copilul și care aduc o mai mare siguranță în jurul și în interiorul piscinei, mai ales în cazul modelelor mai mari, cum ar fi cele din fibră. Instalează scări care să faciliteze intrarea și ieșirea, plasează benzi antiderapante pe podeaua din jurul piscinei și sfătuiește întotdeauna copiii să folosească ajutor, cum ar fi plutele de braț.
De asemenea, este posibil să instalezi alarme de securitate programate să se declanșeze ori de câte ori cineva se apropie de piscină atunci când aceasta nu este folosită, un lucru foarte important pentru cei care au o piscină îngropată.
- Podeaua antiderapantă
Podeaua din jurul piscinei trebuie să fie antiderapantă pentru a preveni căderile și alunecările. Pietrele poroase sunt opțiuni excelente.
- Apă curată
Păstrarea apei din piscină curată este o altă măsură importantă de siguranță și igienă. În cazul piscinelor îngropate, întreținerea regulată asigură faptul că apa este întotdeauna potrivită pentru scăldat.