[P] Fitch revizuiește perspectiva Trans-Oil la pozitiv, confirmând ratingul 'B'

Fitch Ratings a revizuit perspectiva („outlook”) Aragvi Holding International Limited (Trans-Oil) de la Stabilă la Pozitivă. Rating-ul de default al emitentului (IDR) a fost confirmat la „B”. Aceasta este considerată a fi o realizare impresionantă, având în vedere contextul regional și geopolitic actual în care Grupul își desfășoară activitatea.

Fitch revizuiește perspectiva Trans-Oil la pozitivFoto: freepik.com

Îmbunătațirea perspectivei se datoreaza creșterii veniturilor, operațiunilor extinse și continuării diversificării afacerii ca urmare a extinderii segmentului de Originare și Marketing în țări noi, cum ar fi Argentina și Germania, astfel ca achizițiile din afară (alte țări decât Republica Moldova) au ajuns să reprezinte 86% din total vânzări la nivel de Grup în cursul exercițiului financiar 2021 (care s-a încheiat la sfârșitul lui iunie 2021).

Creșterea veniturilor, operațiunile extinse și diversificarea afacerii sunt susținute și de achiziția de active în Serbia. Acest lucru, împreună cu o structură conservatoare al capitalului și un management al riscului, indică un profil de credit îmbunătațit.

Grupul Trans-Oil este prezent în România prin fabrica de producție ulei vegetal din Țândărei, achiziționata în 2019, iar începând cu toamna anului 2020 Grupul și-a extins activitatea intrând pe piața românească de trading și export de cereale.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.