Patrick Mouratoglou și începuturile dificile ale colaborării cu Serena Williams: „Când vorbesc cu tine, îmi răspunzi”

Patrick Mouratoglou a ajutat-o pe Serena Williams să câștige 10 dintre cele 23 de titluri de Grand Slam din palmares, dar relația dintre cei doi a fost una construită cu greu. În prezent antrenor al Simonei Halep, tehnicianul francez cu origini grecești și-a amintit de primul antrenament susținut alături de sportiva care a scris istorie în tenisul feminin.

Patrick Mouratoglou si Serena WilliamsFoto: William WEST / AFP / Profimedia

Patrick Mouratoglou și impunătoarea Serena Williams: „Încearcă să preia puterea asupra oamenilor”

În cadrul emisiunii „Profesie – Antrenor Sportiv” de la Canal+, Mouratoglou a vorbit despre personalitatea dificilă a americancei și despre regulile pe care a trebuit să le impună pentru ca relația dintre cei doi să funcționeze.

„Îmi amintesc de primul antrenament cu Serena. Eram la Wimbledon și ea a ajuns dimineața pe teren, eu am fost acolo înaintea ei. O salut și nu-mi răspunde, de parcă aș fi fost un străin. Nu spun nimic, ne apucăm de antrenament, după un sfert de oră vorbesc cu ea și nici nu se uită la mine, parcă n-aș fi vorbit.

Așa că am așteptat ca ea să se așeze și când s-a așezat i-am spus ceva ce a surprins-o: `Ascultă, dacă vrei ca totul să meargă bine va trebui să respecți două, trei reguli. Iar regula numărul unu este următoarea: când ajungi dimineața, te uiți la mine și mă saluti și regula numărul doi, când vorbesc cu tine, te uiți la mine și îmi răspunzi!`

Am știut după aceea că era modul ei de a prelua puterea, știa că este impunătoare. În plus, știa că reprezintă ceva foarte puternic și încerca să preia puterea asupra oamenilor cu un comportament care intimidează enorm.

Așa că a fost foarte important la început să punem bazele colaborării noastre, baze care ne-ar putea oferi șansa ca aceasta să funcționeze” – Patrick Mouratoglou, potrivit welovetennis.fr.

Patrick Mouratoglou și jucătorii pe care i-a antrenat în carieră

Cunoscutul antrenor francez și-a început cariera în 1999, atunci când l-a pregătit pe Marcos Baghdatis (1999-2006).

De la acel moment, Mourtagolou a mai colaborat cu Anastasia Pavlyuchenkova (2007-2009), Aravane Rezai (2009-2010), Yanina Wickmayer (2009-2012), Laura Robson (2010-2011), Jeremy Chardy (2021), Grigor Dimitrov (2012), Stefanos Tsitsipas (2018), Coco Gauff (2018), Serena Williams (2012-prezent), iar acum Simona Halep.

Mouratoglou, 31 de trofee ca antrenor – Dintre aceastea, 10 de Grand Slam alături de Serena Williams

În total, antrenorul francez a cucerit 31 de trofee alături de cei pe care i-a pregătit în carieră. În mod evident, cele mai spectaculoase rezultate le-a avut alături de Serena Williams: zece titluri de Grand Slam (Australian Open – două trofee / Roland Garros – două trofee / Wimbledon – trei trofee / US Open – trei trofee).

De asemenea, și-a mai trecut în CV o medalie de aur la Jocurile Olimpice (cucerită de Serena la JO 2012 Londra) și trei trofee la Turneul Campioanelor (desigur, tot alături de Serena).

Lista este completată de alte 9 turnee câștigate: Premier Mandatory și Premier 5 (cu Serena Williams și Aravane Rezai – Madrid în 2010).

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.