Pericol de inundații pe râuri din 10 județe, printre ele şi Oltul în judeţul Braşov

Hidrologii au instituit Cod galben de inundații pe mai multe râuri din 10 județe. Avertizarea este valabilă joi între orele 3.00 – 24.00. Printre acestea este şi râul Olt, pe raza judeţului Braşov.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, inundațiile se pot produce pe râuri din bazinele hidrografice Jiu, Olt, Argeş, Ialomiţa și Buzău.

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție.

Sunt vizate râuri din județele Gorj, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Buzău, Braşov și Covasna.

Atenţionarea vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.