Persoanele cu dizabilități vor avea acces gratuit la bazele sportive din Brașov

Autoritățile din Brașov vin în sprijinul sportivilor cu dizabilități care sunt legitimați la cluburile din oraș. Consiliul Local a votat ca persoanele care au handicap locomotor să beneficieze gratuit de sălile de sport care se află în proprietatea municipiului.

Acest sprijin este binevenit pentru sportivi, mai ales pentru cei care se pregătesc pentru o competiție internațională care se va organiza în Brașov. Este vorba despre Ediția a doua a competiției de handbal și baschet în scaun rulant Veraflor’s Cup.

„Pe de o parte, continuăm o frumoasă tradiție, un eveniment pentru persoanele cu dizabilități, care a avut loc și anul trecut. Veraflor’s Cup este o competiție de handbal și baschet în scaun rulant, pe care Brașovul o va găzdui și în această toamnă. Pe de alta, aliniem partea de tarife cu gratuitatea de care, din punct de vedere legal și moral, ar trebui să beneficieze persoanele cu dizabilități pentru bazele sportive din municipiu”, a explicat primarul Brașovului, Allen Coliban.

Bazele sportive aflate în prezent în administrarea Direcției Administrare Infrastructură Sportivă Brașov sunt: Bazinul Olimpic Brașov, Patinoarul Olimpic Brașov, Minibaza Sportivă din Parcul Sportiv Tractorul, Sala Sporturilor Brașov, Stadionul Carpați și Stadionul Metrom.

Direcția Administrare Infrastructură Sportivă Brașov este o instituție publică, aflată în subordinea Consiliului Local. Scopul înființării ei a fost acela de a concepe și organiza un sistem prin care bazele sportive din patrimoniul municipiului și activitatea sportivă din Brașov să fie dezvoltate și eficientizate. De asemenea, municipalitatea își propune ca prin intermediul acestei direcții să sprijine activitatea sportivă la nivel de performanță, în funcție de valoarea și reprezentativitatea fiecărui sport și sportiv în parte, dar și să crească numărul de participanți la activitățile sportive.

Veraflor’s Cup este o competiție de handbal și baschet în scaun cu rotile, care va avea loc în perioada 15 – 18 septembrie 2022, în Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibași” din Brașov, sală ce va fi pusă la dispoziție în mod gratuit de către municipalitate.

Printre obiectivele colaborării cu organizatorii se numără popularizarea ideii „sportul înseamnă sănătate”, pentru a arăta cât de importantă este mișcarea pentru sănătatea unui om, asigurarea unui mediu adecvat de desfășurare a activității sportive, dar și promovarea imaginii Brașovului ca organizator de competiții sportive.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.