Petiţie împotriva unui unui bloc care se vrea a fi construit pe strada Jepilor, în Răcădău

Comisia de Circulație a avizat construcția unui bloc în cartierul Răcădău, mai exact, pe strada Jepilor nr.4, unde a mai existat o tentativă de solicitare de aviz pentru un proiect similar.

Avizul este doar unul dintre cele ce trebuie obținute înainte de solicitarea autorizației de construcție, transmite radiobrasovfm.ro.

“Acest proiect a obținut avizul Comisiei, având în vedere că există posibilitatea racordării la strada Jepilor, deci racordarea la un drum public. Vorbim doar de unul dintre avizele necesare pentru construirea unui astfel de imobil”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Pe de altă parte, a fost inițiată o petiție împotriva acestui proiect, pe site-ul petitieonline.ro.

Inițiatorii se tem că acesta ar putea fi un prim pas pentru avizarea unor alte blocuri, pentru care au mai existat tentative, dar s-au izbit mereu de opoziția celor din  cartier.

Totodată, aceștia atrag atenția că blocul care a primit un prim aviz  ar urma să aibă 4 niveluri, în condițiile în care școala în spatele căreia va fi are numai 2 niveluri.

De asemenea, localnicii atrag atenția, în petiție, că Răcădăul a fost desemnat, în 2017, drept „cartierul în care se respiră cel mai curat aer din România”, fiind înconjurat de păduri.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.