Polițistul care l-a ucis pe George Floyd, condamnat la 21 de ani de închisoare federală

Ofițerul de poliție Derek Chauvin a fost condamnat joi la 21 de ani de închisoare de un tribunal federal american pentru că l-a sufocat cu genunchiul pe afro-americanul George Floyd, potrivit AFP.

Derek Chauvin (dreapta)Foto: Pool Video Via Court Tv-Ny Times / Zuma Press / Profimedia

Fostul ofițer, în vârstă de 46 de ani, fusese deja condamnat la 22 de ani și jumătate de închisoare pentru crimă în statul Minnesota, dar a făcut apel la sentință.

Sentința federală pentru „încălcarea drepturilor civile” a bărbatului de culoare în vârstă de 40 de ani este definitivă, fiind rezultatul unui acord de recunoaștere a vinovăției.

Judecătorul Paul Magnuson, din St. Paul, a declarat că poate fi executată în același timp cu cealaltă sentință, acordându-i-se credit pentru cele șapte luni petrecute deja în custodie.

„Nu știu de ce ai făcut-o, dar să-ți pui genunchiul pe gâtul cuiva până la moarte este greșit. Și pentru asta trebuie să fii pedepsit aspru”, a explicat magistratul.

Într-un scurt discurs, Derek Chauvin le-a urat copiilor lui George Floyd „succes în viață”, fără a-și cere scuze sau a-și exprima vreo remușcare.

Mama sa, Carolyn Pawlenty, l-a asigurat că nu este un rasist fără inimă, înainte de a adăuga „toate viețile contează, indiferent de culoarea pielii”, deturnând sloganul Black Lives Matter.

Fratele celui decedat, Philonise Floyd, a cerut „pedeapsa maximă” împotriva lui Derek Chauvin, spunând că nu a dormit de la tragedie.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.