Poliţistul din Tărlungeni care a luat mită 600 de lei de la un şofer stă în arest 30 de zile

Agentul de poliție de la Tărlungeni care a fost prins în flagrant luând 600 de lei ca mită de la un şofer într-un sens giratoriu a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de magistraţii Curţii de Apel Braşov, după ce cei de la Tribunal îl plasaseră sub control judiciar. Procurorii au făcut contestaţie la prima decizie iar astăzi, 14 aprilie, Tufănoiu Daniel a fost plasat în arestul poliţiei, unde va sta 30 de zile. Decizia este definitivă.  

Reamintim că agentul de poliţie a fost prins în flagrant pe 9 aprilie de un ofițer DGA sub acoperire. Poliţistul a fost prins imediat după ce a primit mită de la un şofer suma de 600 de lei pentru a nu își îndeplini atribuțiile de serviciu.

Solutia pe scurt:

„În baza art. 425/1 alin. 7 pct. 2 litera a Cod de procedură penală, admite contestaţia formulată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov împotriva încheierii nr. 36/UP din data de 10 aprilie 2022, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Braşov în dosarul nr. 1221/62/2022, pe care o desfiinţează cu privire la soluţionarea propunerii de arestare preventivă în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Tufănoiu Daniel, şi rejudecând: În baza art. 204 alin. 10 Cod procedură penală raportat la art. 226 Cod procedură penală, admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov şi, în consecinţă, în baza art. 223 alin. 2 Cod de procedură penală şi art. 202 Cod de procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Tufănoiu Daniel, cercetat sub aspectul infrac?iunii de luare de mită prev. de art. 289 alin. 1 Cod penal raportat la art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000, republicată (2 fapte), cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. În baza art. 230 Cod procedură penală, dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Tufănoiu Daniel. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat în contestaţie rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 14 aprilie 2022.”

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.