Prețul la carburanți ar putea să nu fie redus în toate benzinăriile din țară

Va fi redus prețul la carburanți în toate benzinăriile din România? Purtătorul de cuvânt al Guvernului a spus că prețul va scădea doar în „benzinăriile care vor aplica acest mecanism” de reducere.

Cel mai probabil, mecanismul de reducere cu 50 de bani la carburanți va fi adoptat în ședința de Guvern de miercuri, 29 iunie. Prețul ar putea să nu scadă însă în toate benzinăriile din România.

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a explicat pentru HotNews.ro că mecanismul de reducere are o componentă privată și că doar benzinăriile care îl vor aplica vor avea o reducere de 50 de bani la pompă.

„Guvernul României este preocupat să găsească echilibrul adecvat între instrumentele pe care le activează pentru a proteja populația și economia și nevoia de a respecta funcționarea unei piețe libere. […] Toate benzinăriile care vor aplica acest mecanism vor avea o reducere de 50 de bani la pompă”, a declarat Dan Cărbunaru pentru HotNews.ro.

Vă reamintim, după ședința de Guvern din 23 iunie, premierul Nicolae Ciucă a transmis că s-a decis o compensare fixă de 50 de bani/litru pentru carburanți, care se va aplica direct la pompă.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.