Prețul petrolului scade cu mai mult de 6% / Cu privirea la OPEC

Prețurile petrolului au scăzut luni cu peste 6%, deoarece carantina din China, în special la Shanghai, capitala economică a țării, ridică temeri pentru cererea de aur negru, potrivit AFP.

Bursa din ShanghaiFoto: Flickr / Aaron Goodman

  • Un baril de Brent din Marea Nordului pentru livrare în luna mai închis luni în scădere cu 6,77%, la 112,48 dolari.
  • La New York, barilul West Texas Intermediate (WTI), pentru contractul care expiră în mai, a pierdut 6,97% până la 105,96 dolari.

Shanghai, capitala economică a Chinei, care are o populație de 25 de milioane de locuitori, se confruntă cu cel mai grav focar de Covid-19 din ultimii doi ani.

Orașul a ales să impună o izolare în doi pași: locuitorii din estul orașului sunt izolați până la 1 aprilie în casele lor, cu interdicția de a le părăsi. După această dată, va fi rândul părții de vest.

„Chiar dacă această carantină este de numai patru zile, este foarte amplă și există o mare îngrijorare că aceste măsuri se vor răspândi și vor afecta cererea de petrol”, a declarat Andy Lipow de la Lipow Oil pentru AFP.

„Politica strictă Covid zero a Chinei va duce la instituirea de lockdown-uri repetate în marile centre de afaceri, fapt care va afecta cererea de petrol a Chinei”, a adăugat Carsten Fritsch, analist Commerzbank, pentru La Stampa.

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi (OPEC+), care se reunesc joi, „vor acorda o atenție deosebită situației Covid din China”, a declarat Victoria Scholar, analist la Interactive Investor.

Membrii OPEC+ refuză să-și crească semnificativ producția pentru a ușura piața, limitându-se la o creștere treptată de 400.000 de barili pe zi în fiecare lună.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.