Prețul petrolului scade din nou / Brent pierde 7% și închide sub 100 de dolari pentru prima dată din aprilie

Cotația petrolului Brent cu livrare în septembrie a închis marți sub 100 de dolari pentru prima dată în ultimele trei luni, într-o piață care are în minte doar recesiunea, care ar anihila o parte din cererea de aur negru, potrivit AFP.

Rafinarie de petrolFoto: Paul Rapson / Sciencephoto / Profimedia Images

Cotația petrolului Brent cu livrare în septembrie a cedat 7,10% și a încheiat la 99,49 dolari, în timp ce prețul petrolului american West Texas Intermediate (WTI) a închis la 95,84 dolari.

„Petrolul este în cădere liberă, scufundându-se „pe măsură ce perspectivele de creștere se deteriorează”, ceea ce se adaugă la îngrijorările legate de cerere, a declarat analistul Oanda Craig Erlam.

„În Occident, combinația dintre prețurile ridicate la energie și creșterea ratelor dobânzilor alimentează temerile privind o recesiune care ar avea un impact serios” asupra pieței aurului negru, a declarat Carsten Fritsch, analist la Commerzbank.

Un nou val de restricții sanitare în China îi îngrijorează, de asemenea, pe investitori, ceea ce ridică temeri cu privire la noi închideri.

„Există o încetinire a cererii din partea celui mai mare importator de țiței din lume și temeri cu privire la ceea ce vor arăta cifrele de creștere din trimestrul al doilea de vineri”, a remarcat Victoria Scholar, analist la Interactive Investor.

Pentru Matt Smith de la Kpler, creșterea dolarului, care a atins marți paritatea cu euro, a fost de asemenea un factor, „deoarece crește îngrijorarea că țițeiul va deveni prea scump pentru orice altă monedă decât dolarul”.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.